Oletko freelancer, mutta sinun on vaikea saada uusia asiakkaita yrityksellesi? Halusitpa sitten kehittää nykyistä asiakaskuntaasi tai vasta aloittamassa, on tärkeää käyttää jonkin verran aikaa yrityksesi mainostamiseen, jotta sivustollesi saadaan liikennettä. Loppujen lopuksi, mitä enemmän asiakkaita, sitä enemmän sinulle maksetaan.

Ehkä sinusta tuntuu, että käytät aivan liikaa aikaa asiakkaiden etsimiseen kuin varsinaiseen työskentelyyn. Aika on rahaa, joten sinun on ehdottomasti käytettävä aikaasi järkevästi. Tässä blogissa tarkastellaan joitakin edullisimpia tapoja houkutella uusia asiakkaita yritykseesi.

1. Luo verkkosivusto

Jos et ole vielä tehnyt sitä, sinun on perustettava verkkosivusto. Se on yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista markkinoida freelance-liiketoimintaasi. Valitse vain verkkotunnus ja hosting-palveluntarjoaja, ja muutamalla napsautuksella verkkosivustosi on käyttökelpoinen.

Rekisteröi ensin verkkotunnus ja hosting. Valitse sitten sisällönhallintajärjestelmä, kuten uskomattoman suosittu WordPress. Muista sisällyttää runsaasti esimerkkejä työstäsi, jotka voivat kannustaa liikennettä sivustollesi. Varmista myös, että julkaiset siellä säännöllisesti, jotta sisältö pysyy tuoreena.

Jos rahalla ei ole väliä, kannattaa etsiä ammattimainen sivuston rakentaja. Valitse sellainen, joka on toiminut alalla useita vuosia, tai valitse suurempi sivuston rakentaja, jolla on luova tiimi ja joka tarjoaa erilaisia hintapaketteja tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

vinkkejä freelance-uralle

2. Lähetä muutama kylmä sähköposti

On hyvä idea ottaa hieman aikaa, jotta lähetä joitakin kylmiä sähköposteja potentiaalisille asiakkaille. Pyri lähettämään noin 30-50 sähköpostia päivässä. Tämä ei maksa mitään, eikä siihen kulu liikaa aikaa.

Kerro sähköpostissasi palveluistasi tai tuotteistasi. Voit odottaa noin viittä vastausta 30 lähettämästäsi sähköpostiviestistä. Tämä taktiikka vaatii kärsivällisyyttä, mutta ajan myötä se voi kehittää asiakaskuntaasi, sillä se on loistava myyntipuhe.

3. Henkilökohtaiset suositukset

Kuten sanonta kuuluu, kaikki on kiinni siitä, kenet tunnet. Yksi parhaista tavoista houkutella uusia asiakkaita on luultavasti suullinen tiedonvälitys. Jos joku suosittelee sinua ystävälleen tai perheenjäsenelleen, tämä on enemmän kuin vain moitteettomasti laadittu ansioluettelo . Ihmiset luottavat usein enemmän henkilökohtaisiin suosituksiin kuin verkkoportfolioon, hiottuun ansioluetteloon, LinkedIn-profiiliin tai blogiin.

Varmista, että teet hyvää työtä, niin saat suosituksia muille. Ihmiset, jotka omistavat yrityksen, tuntevat todennäköisesti muitakin, jotka myös omistavat yrityksen. Ja nämä yhteyshenkilöt saattavat tarvita uutta sisältöä verkkosivuilleen, blogin uudistamista, uutta logoa tai ehkä videonmuokkausta.

Äläkä sulje kokonaan pois myöskään perhettä ja ystäviä. Aloita tekemällä työtä jollekin perheenjäsenellesi. Raha on loppujen lopuksi rahaa. Ja kokemus on kokemusta, eikö niin?

4. Lisää blogi

Jos on yksi asia, jonka voit tehdä halvalla ja vaivattomasti houkutellaksesi uusia asiakkaita, se on sisällön lisääminen. Lisää siis blogi verkkosivuillesi ja verkkoansioluetteloosi.

Ennen kuin sukellat pää edellä bloggaamisen mereen, on tärkeää, että löydät markkinaraon. Keskity kirjoittamaan sisältöä, joka liittyy alaan, johon olet erikoistunut, jotta se osoittaa asiantuntemuksesi.

Jos olet esimerkiksi copywriter, luo blogeja, jotka vetoavat yleisöön, jolle haluat työskennellä. Kirjoita esimerkiksi blogi siitä, miten SEO-ystävällinen ja kieliopillisesti oikea kopio verkkosivustolla on tärkeää myynnin lisäämiseksi.

Tällaiset aiheet herättävät ihmisten huomion, mikä tarkoittaa, että saat todennäköisemmin uuden sopimuksen asiakkaan kanssa.

5. Verkostoituminen

Verkoston rakentaminen on epäilemättä yksi parhaista tavoista edistää freelance-liiketoimintaasi. Kasvokkain järjestettävät tapahtumat ja tapaamiset ovat mieleenpainuvampia, koska niissä on henkilökohtainen yhteys, jota ei voi saada verkossa.

Lähde tapahtumiin ja konferensseihin, joita järjestävät kanssasi samalla alalla toimivat ihmiset. Näin voit luoda yhteyksiä useisiin henkilöihin, jotka voivat tehdä kanssasi yhteistyötä yrityksesi kehittämiseksi. Älä vain unohda käyntikorttejasi.

Vaikka henkilökohtainen verkostoituminen on loistavaa, verkostoituminen sosiaalisessa mediassa on aivan yhtä tärkeää. Ihmiset kysyvät usein neuvoja esimerkiksi foorumeilla, joilla voit vastata heidän kysymyksiinsä, kunhan ne liittyvät sinun alaan.

Tämä on loistava tapa markkinoida yritystäsi, sillä lukuisat ihmiset saattavat nähdä vastauksesi ja siirtyä verkkosivustollesi saadakseen lisätietoja tuotteistasi ja palveluistasi.

6. Puhuminen tapahtumissa

Tapahtumiin osallistumisesta on vielä yksi taso ylempänä, kun itse asiassa puhut niissä. Etsi tapahtumia tai konferensseja, joissa ihmiset saattavat tarvita palveluitasi.

Jos olet esimerkiksi videoeditoija, puhu yritysten omistajille suunnatussa konferenssissa siitä, miksi videosisältö on niin tärkeää liiketoiminnassa, ja kiteytä yhteenveto edut se voi tuoda mukanaan. Videosisältö voi tarkoittaa, että ihmiset viipyvät sivustolla pidempään, sitoutuminen lisääntyy, myynti kasvaa ja niin edelleen.

On selvää, että puhekeikkojen saaminen vie aikaa. Mutta kun luotat itsellesi uskottavuutta mahtavana puhujana, voi olla mahdollista saada jopa palkkaa konferensseissa puhumisesta. Mikä voisi olla parempaa kuin markkinoida yritystäsi, hankkia uusia asiakkaita ja saada siitä palkkaa - kaikki kerralla?

7. Pay Per Click (PPC) -markkinointi

Ehkä nopein tapa aloittaa liikenteen tuottaminen on avata AdWords-tili Googlessa. PPC eli Pay per click -markkinointi voit voittaa asiakkaita muutamassa tunnissa. Se ei kuitenkaan ole mikään helppo nakki.

Kun olet perustanut AdWords-tilin, suunnittelet pienen mainoksen, jonka Google sijoittaa hakukoneen sivuille ja yritystäsi koskeviin sivustoihin. Jos joku näkee mainoksesi ja klikkaa sitä, hänet ohjataan verkkosivustollesi. Maksat Googlelle vain silloin, kun henkilö klikkaa mainostasi.

Saat lisätietoja AdWordsista kirjoittamalla Googleen "AdWords". Jos tarvitset PPC-mainontaa, AdWordsin ohi ei ole montaa ohjelmaa.

8. Artikkelien kirjoittaminen

Voit markkinoida yritystäsi kirjoittamalla artikkeleita - se on uskomattoman tehokas tapa houkutella asiakkaita yritykseesi. Kirjoita yksinkertaisesti yrityksesi kannalta olennaisia artikkeleita ja lähetä ne artikkelitietokantoihin julkaistavaksi internetissä. Näin toimimalla näet varmasti, että asiakkaat klikkaavat verkkosivustollesi tasaista virtaa.

Yksi tärkeä asia, joka kannattaa muistaa artikkelimarkkinoinnissa, on sisällyttää jokaisen kirjoittamasi artikkelin alareunaan linkki verkkosivustollesi.

Luo artikkeleita, jotka auttavat brändäämään yrityksesi ja luomaan itsestäsi alan ammattilaisen. Artikkelimarkkinointi auttaa rakentamaan uskottavuuttasi puhumalla laajemmalle yleisölle.

vinkkejä freelance-uralle

9. Sosiaalinen media

Hyödynnä sosiaalisia alustoja, kuten LinkedIn, Twitter, Facebook ja Instagram. Kun olet aktiivinen jäsen jollakin sosiaalisella sivustolla, sinulla on enemmän asiakkaita kuin olisit koskaan voinut uneksia. Liity Facebookin ja LinkedInin ryhmiin saadaksesi uusia kontakteja. Lukuisat freelancerit ovat onnistuneet saamaan valtavasti lisää asiakkaita käyttämällä sosiaalisia verkostoja yrityksensä mainostamiseen.

Onko se paljon työtä? On. Mutta freelancerina toimiminen vaatii aikaa, sitoutumista ja mikä ehkä tärkeintä, sinnikkyyttä. Jokainen freelancer on erilainen, mutta menestyneimmillä freelancereilla on yksi yhteinen tekijä uusien asiakkaiden voittamisessa: Sitkeys.