Keikkatalous ja sovelluspohjaiset osa-aikatyöt ovat yhä suositumpia, ja hyvästä syystä - freelancerit arvostavat joustavuutta ja riippumattomuutta he saavat työskentelystä sovelluspohjaiset työpaikat. Ne teistä, jotka ovat jo kokeilleet osa-aikaisia keikkoja, saattavat miettiä, olisiko kokopäiväinen freelancerina toimiminen hyvä idea. Tarkista plussat ja miinukset ja selvitä, milloin sivutoimisesta työnteosta voi tulla kokopäiväistä!

Kokopäiväinen freelance ja osa-aikaiset keikat: hyvät ja huonot puolet

Kokopäiväinen freelance

Kerro ensin, mitä hyviä ja huonoja puolia on antaa aikaa freelancerina toimimiselle:

Plussaa:

  • Useimmat keikkatyöntekijät ja freelancerit ovat tyytyväisiä työhönsä - Freelancerit arvostavat aikataulujen joustavuutta sekä itsenäisyyden ja hallinnan tunnetta. Loppujen lopuksi monikaan muu työ ei anna mahdollisuutta pitää lomaa silloin, kun haluaa, niin paljon kuin freelancerina toimiminen.

  • Alhainen markkinoille pääsyn este - monet keikat ovat tarjolla ihmisille, joiden olisi muuten vaikea löytää itselleen jotain työmarkkinoilta, kuten maahanmuuttajille, ihmisille, joilla ei ole työkokemusta tai jotka eivät osaa asuinmaansa kieltä.

  • Aikaa päättää, mitä tehdä seuraavaksi - freelancerina toimiminen sovelluspohjaisella työllä sopii erinomaisesti ihmisille, jotka eivät ole varmoja siitä, millaista työtä he haluavat seuraavaksi tehdä, tai jotka tarvitsevat aikaa tutkia intohimojaan nähdäkseen, voiko siitä tulla kokopäiväinen liiketoiminta.

  • Tulojen vakauttaminen - Joillekin perinteisestä työstä saatavat tulot eivät ole riittävän vakaita ja ennustettavia. Näissä tapauksissa osa-aikaisten keikkojen käyttäminen voi auttaa korjaamaan budjettiasi, jotta sinulla on tarpeeksi rahaa jokaisella palkalla.

Miinukset:

  • Arvaamattomuus - johdonmukaisten ja ennustettavien tulojen puute on freelancereiden suurin huolenaihe. Tämä voi usein johtaa suurempaan stressiin verrattuna perinteisiin työntekijöihin.

  • Puute edut - kuten sairausvakuutuksen tai eläkejärjestelyjen puuttuminen.

  • Liian vähän työtä - Työn saamatta jääminen tai huoli siitä, ettei saa tarpeeksi töitä, on yleinen ongelma freelancereiden keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan:
Useimmat keikkatyöläiset ovat tyytyväisiä asentoonsa, mutta kannattaa muistaa, että Tyytyväisyytesi riippuu paljolti luonteestasi ja lähestymistavastasi työhön. - mikä on jännittävää ja joustava joidenkin mielestä se voi olla stressaavaa ja arvaamatonta toisten mielestä. Pidä tämä mielessäsi, kun päätät, onko kokopäiväinen työskentely sinulle sopiva asia, ja kun valitset itsellesi sovelluspohjainen työ jonka kanssa haluat työskennellä!

Kenen pitäisi kokeilla kokopäiväistä freelancerin työtä?

Kokopäiväinen freelance

Kokopäiväinen freelancerina toimiminen ei sovi kaikille. Monille keikkatyö toimii parhaiten osa-aikaisena. Mutta jos olet päättäväinen, freelancerina kokopäiväisesti on mahdollista!

Kun päätät, pitäisikö sinun kokeilla freelancerina työskentelyä, analysoi ensin elämäntilanteesi - jotta voisit ansaita hyvän toimeentulon freelancerina täysipäiväisesti, sinun on pystyttävä anna sille monta tuntia päivässä.

Seuraavaksi kannattaa miettiä, millä alalla haluat kokeilla freelancerina toimimista. Jos haluat työskennellä ajo tai toimitus Työpaikat riippuvat paljon siitä, missä kaupungissa tai kaupunginosassa haluat työskennellä. Näissä tapauksissa Ansiosi riippuvat siitä, kuinka monta kyytiä saat, joten mitä vilkkaammalla alueella haluat työskennellä, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on onnistua tekemään sitä kokopäiväisesti. Usein kokopäivätulon ansaitseminen edellyttää parin eri sovelluksen käyttöä. Jos siis esimerkiksi haluat työskennellä kuin kuljettaja, niin sinun on parasta, että alueellasi on saatavilla vähintään kaksi erilaista ajosovellusta.

Jos työskentelet teknisemmällä alalla, kuten graafisen suunnittelun, ohjelmoinnin, markkinoinnin jne. alalla, voit yrittää löytää kokopäiväisiä freelance-keikkoja esimerkiksi seuraavilta alustoilta. Upwork, Freelancer tai Fiverr. Tekniikan alalla työskentelevien freelancereiden on hyvin mahdollista ansaita hyvää palkkaa riippumatta siitä, mistä käsin haluat työskennellä.

Tienaa rahaa sivutoimisesti ennen kokopäivätyötä

A yleiset neuvot kaikille freelancereille riippumatta siitä, minkä tyyppisessä työssä haluat työskennellä, on se. kokeile sitä ensin. Jos sinulla on kokoaikainen tai osa-aikainen työ, joka antaa sinulle tuloja, ja ajattelet kokeilla kokoaikaista freelance-työtä, älä lopeta sitä työtä vielä. Kokeile ensin sovellustyöpaikkaa osa-aikaisena keikkana, ja jos pidät siitä ja se tuottaa haluamasi summan, aloita sitten miettimään kokopäiväistä työtä.

Ruoan toimitus

Tehdä kokopäiväistä palkkaa toimitus työpaikat ovat mahdollisia, mutta sinun on oltava valmis käyttämään aikaa ja tekemään työtä. Työpäivät voivat olla jopa 10-13 tuntia päivässä, mutta hyvä uutinen on se, että jos vietät niin paljon aikaa, saat varmasti mukavan palkan kotiin! Muista, että jakelutöissä päätät itse aikataulusi, joten se, kuinka monta tuntia päivässä työskentelet, riippuu vain sinusta itsestäsi.

Ruoanjakelutehtävissä suuri osa tuloistasi riippuu markkinoista - kaikki markkinat eivät ole samanlaisia eivätkä kaikki päivät ole samanlaisia, joten... testaa vesiä ensin, ja kysy muilta, mitkä ovat parhaita alueita työskennellä kaupungissasi. Jos haluat kokeilla työskentelyä ruokatoimitusten parissa, tutustu sellaisiin yrityksiin kuin Postmates, DoorDash, Uber Eats, Grubhub tai Wolt ovat saatavilla kaupunkisi!

TaskRabbit

TaskRabbitilla voi tienata hyvin (jotkut tehtävänantajat tienaavat noin $2000 viikossa!), mutta kaikki on kiinni strategiasta. Pahimmassa tapauksessa voit saada lähinnä pieniä, matalapalkkaisia töitä, joihin liittyy pitkiä työmatkoja. Mutta pienellä strategialla tämä voidaan kääntää hyvin maksavaksi työksi! Jos haluat kokeilla freelancerina työskentelyä kokopäivätyönä kuin tasker kanssa TaskRabbitTässä on muutamia asioita, jotka on syytä pitää mielessä:
Ole joustava - kyky ottaa työ vastaan viime hetkellä on avain siihen, että voit alkaa tienata hyvin TaskRabbitilla! Viime hetken ja hyvin lyhyellä varoitusajalla tehtävistä töistä maksetaan todennäköisesti enemmän.
Ole monipuolinen - Valmius ottaa vastaan monenlaisia tehtäviä auttaa sinua saamaan töitä useammin. Mitä enemmän töitä olet valmis ottamaan vastaan, sitä parempi lompakollesi.
Hanki ammattitaitoinen - Vaikka voit löytää hyvin maksavia tehtäviä, jotka ovat yksinkertaisia ja jotka eivät vaadi paljon taitoja, monet paremmin maksavat keikat vaativat jonkin verran taitoja. Jos sinulla on siis varaa ja aikaa, harkitse investoimista uuden taidon oppimiseen, jota voit käyttää - esimerkiksi puusepäntyöt, rakennustyöt jne.

Jos TaskRabbit on jotain, josta olet kiinnostunut, löydä se osoitteesta kaupunkisi ja oppia lisää verotuksellinen tilanteesi kokopäiväisenä Taskerina.

Ajaminen

Yksi asia, joka on erittäin tärkeä kokopäiväisille kuljettajille, on se, että tarkistaa alueensa markkinat. Vaikka saattaisitkin tienata mukavasti lähellä asuinpaikkakuntaasi, on mahdollista, että on olemassa markkinat, joilla tulosi voisivat olla paljon suuremmat. Jos haluat tehdä kokopäivätyötä, tämä on ehdottomasti tutkimisen arvoinen asia. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voit ajaa 40 minuutin päässä sijaitsevalle lentokentälle sen sijaan, että jäisit asumaan lähiseudullesi, tai että voit ajaa vieressäsi sijaitsevaan suurkaupunkiin - vaikka se tuntuisi kaukaiselta, jos siellä on enemmän kyytejä, tämä kannattaa.

Toinen tarkistettava asia on, onko saatavilla olevat bonukset alueella, jolla haluat työskennellä. Jos ne ovat, kuten Lyftin Ride Streaks ja Ride Challenges, voit saada paljon rahaa näistä bonuksista, jos menet kokopäiväiseksi, ja niistä voi tulla merkittävä osa tuloistasi.

Jos se kuulostaa mielenkiintoiselta, opi lisää kuljettajasta, joka aloittanut menestyksekkäästi kokopäiväisen ajamisen sovellustyöpaikkojen kanssa! Jos haluat kokeilla sitä, tutustu esimerkiksi seuraaviin sovelluksiin. Lyft, Uber tai Pultti ovat saatavilla kaupungissasi.

Fiverr

Fiverr on foorumi, jossa freelancerit voivat löytää keikkoja. Se on hyvä paikka etsiä pätevämpiä keikkoja, kuten käännöstöitä, kuvituksia ja logosuunnitelmia jne. Mutta, löydät myös yksinkertaisempia tehtäviä osoitteesta Fiverr, vaatii yleensä jonkin verran tietokonetaitoja. Tämä voi olla mitä tahansa, kuten asiakirjojen muotoilua, matkustusneuvontaa, lomakkeiden luomista Google-lomakkeiden avulla ja paljon muuta. On mahdollista tienata mukava summa kokopäiväisesti työskentelemällä. Fiverr, ja jos haluat kokeilla sitä, tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:
Yritä saada monta keikkaa päivässä - Profiilin luomisen jälkeen saat joitakin tarjouksia orgaanisesti, mutta on hyödyllistä lähettää henkilökohtaisia tarjouksia potentiaalisille asiakkaille ja käyttää jonkin verran aikaa itsensä mainostamiseen Fiverrissä.
Vastaa asiakkaillesi nopeasti - joka liittyy yhteen kohdan numero yksi kanssa. Jos vastaat viestiin nopeasti, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada keikka.
Hyödynnä keikan ekstrat - keikkalisät voisivat olla sellaisia asioita kuin $10:n veloitus, jos teet keikan 24 tunnin sisällä jne. Keikkaekstrojen hyvän käytön löytäminen voi olla... suuri vaikutus kokonaisansioihin.

Etsi itsellesi sopiva keikkayhdistelmä!

Yksitoikkoisuus ja toistuvuus voivat olla väsyttäviä, joten älä pelkää sekoittaa ja sovittaa keikkoja, jotta löydät itsellesi sopivan tasapainon. Ehkä kuljettajana toimiminen tuo sinulle hyvin rahaa, mutta et halua istua autossa koko ajan - kokeile yhdistää se Fiverr-työhön! Ehkä työskentelet tehtäväsi hoitajana ja haluat kokeilla joitakin kotiruokaa työpaikat tai ruoan toimitus pari tuntia viikossa? Useiden töiden ja keikkojen yhdistämisestä on tulossa yleinen käytäntö, ja se saattaa olla se, mitä sinun on tehtävä, jotta sinusta tulisi kokopäiväinen freelancer.

Joten, kokopäiväinen vai osa-aikainen?

Jos haluat harkita kokoaikaista freelance-työtä, on olemassa pari eri vaihtoehtoa, joita voit kokeilla, joten selaa vaihtoehtoja ja valitse se, mikä sopii sinulle parhaiten. Elannon hankkiminen sovellustyöstä kokopäiväisesti on ehdottomasti mahdollista, ja on ihmisiä, jotka tekevät sen. Muista kuitenkin, että sinun on oltava valmis käyttämään aikaa ja tarkistamaan markkinat ennen kuin aloitat.