Freelance UK

Asut siis Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja haluaisit osallistua freelancerin maaginen maailma. Hienoa! Maailmanlaajuinen trendi on, että yhä useammat ammattilaiset ryhtyvät freelancereiksi ja monet ihmiset ryhtyvät yksinkertaisiin freelance-keikkoihin täydentääkseen tulojaan. ylimääräistä rahaa osa-aikatyö joustavalla aikataululla.

Yhdistyneen kuningaskunnan suurissa kaupungeissa, kuten Lontoossa, Manchesterissa tai Liverpoolissa, elinkustannukset ovat niin korkeat, että ihmiset tarvitsevat usein lisätuloja selvitäkseen toimeentulosta. Varsinkin jos he ovat hiljattain muuttaneet Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, eikä heillä ole vielä sosiaalisia tai ammatillisia suhteita, tai jos he ovat opiskelu, freelancerina toimiminen voi olla ainoa vaihtoehto - eikä välttämättä toisen luokan vaihtoehto.

Perustietoa siitä, miten aloittaa freelance-työt Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Freelance UK

Jos sinulla on oikeus työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sinun on ensinnäkin täytettävä seuraavat vaatimukset rekisteröityä freelanceriksi kanssa HMRC. Voit rekisteröityä yksityinen elinkeinonharjoittaja, mikä tarkoittaa, että olet itse-työntekijänä et vastaa kenellekään, olet yksin vastuussa yrityksesi mahdollisista tappioista ja voit pitää kaikki verojen jälkeiset voittosi. Voit lukea lisää itsenäisenä yrittäjänä toimimisesta Yhdistyneessä kuningaskunnassa HMRC:n verkkosivuilta. täällä.

Jos olet expat, varmista, että sinulla on asianmukainen viisumi jonka avulla voit työskennellä freelancerina Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Osoitteessa Freelancerit Yhdistyneessä kuningaskunnassa löydät analyyttistä tietoa siitä, millaisen viisumin tarvitset. Taso 1 Yleistä katsotaan ihanteelliseksi työviisumiksi ammattilaisille, jotka ovat muuttaneet Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja haluavat tehdä freelance-työtä.

Jos olet kansainvälinen opiskelija Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sinulla on luultavasti Tier 4 -viisumi. On joitakin rajoituksia, kuinka monta tuntia viikossa voit työskennellä, kun sinulla on kursseja, ja on myös joitakin töitä, joita et saa tehdä. Lue kaikki yksityiskohdat asiaa koskevasta blogikirjoitus täällä välttääksesi yllätykset. Äläkä unohda vilkaista myös UKCISA:n verkkosivusto, Yhdistyneen kuningaskunnan kansallinen neuvoa-antava elin, joka ajaa kansainvälisten opiskelijoiden etuja.

Haluatko aloittaa freelance-työn? Tarkista kaikki mahdollisuudet Yhdistyneessä kuningaskunnassa: Leeds, Lontoo, Liverpool, Manchester ja Birmingham.

Entä verot, kun työskentelet freelancerina Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Freelance UK

Kun on kyse verot sinun on huolehdittava omasta taloudestasi. Sinun on täytettävä ja toimitettava Itsearviointi. Yhdistyneessä kuningaskunnassa verovuosi alkaa 6. huhtikuuta ja päättyy 5. huhtikuuta seuraavana vuonna, ja veroilmoitus on annettava joka vuosi 31. tammikuuta mennessä. Itsenäisenä ammatinharjoittajana maksat tuloveroa voitoistasi, et kokonaistuloistasi. Lisätietoja itsenäisen ammatinharjoittamisen veroista saat tästä linkistä. hyödyllinen artikkeli.

Joissakin tapauksissa on suositeltavaa pyytää ammattiauttajan neuvoja organisaatiolta, joka käsittelee sekä freelancerina toimimista Yhdistyneessä kuningaskunnassa että maahanmuuttoa, jotta vältytään pimeiltä nurkilta tai epäselviltä kysymyksiltä freelanceriksi rekisteröitymisessä tai verojen maksamisessa.

Mikä Yhdistyneessä kuningaskunnassa freelancerina toimimisessa on hienoa ja mikä ei?

Freelance UK

Sinun ilmeinen ammattilaiset freelancerina ovat joustavuus työaikataulustasi ja siitä, että olet oma pomosi. Voit työskennellä silloin, kun haluat, niin monta tuntia kuin haluat, ja missä ikinä oletkin - eli sinun ei tarvitse välttämättä pendelöidä kiireisissä kaupungeissa. Uskokaa tai älkää, mutta joka seitsemäs työmatkalainen Englannissa kuluttaa nykyään vähintään kaksi tuntia päivässä matkustaessaan töihin ja takaisin! Yksinyrittäjäksi rekisteröitymisen yksi vähemmän ilmeinen etu on, että voit pienentää verolaskua merkittävästi, kompensoimalla tiettyjä yrityksesi kuluja, kuten toimisto-, mainos- tai matkakuluja.

Osa haittoja ovat joskus yksinäisyys joka tulee siitä, että työskentelet yksin, se, että - tulosi eivät välttämättä ole tasaiset (koskaan ei voi tietää, kuinka monta projektia tulee vastaan kuukaudessa), että sinun on tehtävä omat eläkejärjestelyt ja omat verosi, mikä voi joskus olla monimutkaista. Ja toinen haittapuoli on, että sinulla ei ole joitakin perus työoikeudet, kuten sairausajan palkka, vuosiloma tai äitiysloma.

Millaisia freelance-töitä voin tehdä Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Freelance UK

Oletko sinä ammattilainen?
Vapaiden ammattien kategorioita, joihin voit tutustua, ovat IT, digitaalinen markkinointi, ohjelmointi ja web-kehitys. Ei ihme, että sosiaalisen median ja uusien teknologioiden buumin myötä ne ovat suosittuja. Voit ryhtyä esimerkiksi kirjoittamistehtäviin, sisällönhallintaan, tekstitykseen, lohkoketjuihin liittyviin tehtäviin, taidesuunnitteluun, chatbottien kehittämiseen tai data-analyysiin.

Tästä voit aloittaa! Tutustu freelance-mahdollisuuksiin Freelancer, Upwork, PeoplePerHour, TaskRabbit, Fiverr, Koodaaja tai Hubstaff Talent

Etsitkö freelance-tehtävät, jotka eivät vaadi erityistä Tieto?
Voit halutessasi ryhtyä taloudenhoitajaksi, lemmikki istuminen, lastenhoito, askartelutyöt, paikallinen opastus, ajotyö tai toimitus työpaikat.

Tutustu paikalliseen opastukseen Vayable tai siivoustöitä Helpling.

Tarjoa lastenhoitoa Hoito tai lemmikkieläinten istuminen Rover tai PetBacker.

Tarjoa ajo- tai jakelukuljettajapalveluja Uber, ViaVan, Deliveroo tai Street Stream.

Jos haluat tietää paljon enemmän freelancetyöstä ja freelance-työpaikoista, haluan kutsua sinut seuraaviin blogikirjoituksiin: