Työskentely lapsenvahtina on loistava vaihtoehto sinulle, jos haluat tehdä palkitsevaa työtä samalla kun lisätulojen ansaitseminen melko joustavasti. Jotkut vanhemmat etsivät lapsenvahteja vain kesäaikaan, mutta monet heistä tarvitsevat lisäapua ympäri vuoden. Oikean perheen tapaaminen vie aikaa, mutta on aina hyödyllistä, jos tunnet erilaiset lastenvahtityypit: lapsenvahti, au pair, lastenhoitaja, kotihoito jne. Olemme laatineet kattavan oppaan kaikesta, mitä sinun on tiedettävä seuraavista asioista kesä lastenhoito työpaikkoja ja pitkäaikaisiin hoitotehtäviin, mukaan luettuina jotkut käytännön vinkkejä siitä, miten onnistua työhaastattelussa, kirjoittaa - lapsenvahti saatekirjeja tulla parempi lapsenvahti.

Miten saada lapsenvahtityö

Lukemalla lastenvahdin työnkuvauksetsaat olennaisen käsityksen lastenhoidosta. Saat parempi ymmärrys mitä tämäntyyppiseen työhön kuuluu, mitkä ovat yleiset vaatimukset, kuinka paljon rahaa voi tienata ja niin edelleen. Jos sinulla ei ole lainkaan kokemusta lapsista, se on - auttaa sinua päättämään työskentelevätkö lastenhoitoalalla vai eivät. Vaikka kokeneet lastenvahdit ovat vanhempien keskuudessa suositumpia, myös aloittelevilla lastenvahdilla on hyvät mahdollisuudet saada töitä. Mahdollisuuksien lisääminen, osallistu elvytys- ja ensiapukurssille paikallisessa kunnassa, koulutuskeskuksessa tai sairaalassa. Lastenhoitotoimistot järjestävät yleensä työpajoja ja/tai kursseja lastenvahdeille, jotka ovat allekirjoittaneet sopimuksen heidän kanssaan, ennen kuin he lähettävät heille tietoja perheistä. Jos rekisteröidyt verkkoalustalle, kuten Sitter, Hoito, UrbanSitter, Sittercity, Bambino tai MyVillage, sinun on luultavasti löydettävä kurssi itse. 

Vaiheittainen opas hmiten tulla lapsenvahdiksi

Se alkaa sinusta päätöksen tekeminen. Seuraavat vaiheet vaihtelevat työnhakumenetelmiesi mukaan. Jotkin nettiportaalit ja lastenhoitotoimistot ottavat sinut vastaan vain, jos olet yli 18, kun taas muihin voit ilmoittautua 13-vuotiaana vanhempien suostumuksella. Lisäksi monet sovellukset pyytää (kolmannen osapuolen tekemää) taustatarkastusta tai pyytää sinua toimittamaan todisteen puhdas rikos- ja ajokorttirekisteri. Säästää aikaa, tutustu vaatimuksiin ja käyttöehtoihin ennen hakemuksen jättämistä. Toinen avain menestykseen on selvittää, mitkä lastenhoitosovellukset toimivat ja mitkä maksaa eniten alueellasi.

Vaihe 1: Online-hakemus ja rekisteröinti

Jos haluat liittyä verkkoportaaliin (ja paikalliseen virastoon), sinun on yleensä täytettävä seuraavat vaatimukset on rekisteröidyttävä antamalla nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi (joskus myös ikäsi) tai käyttämällä Gmail-, Facebook- tai jopa LinkedIn-tiliäsi. Sivustot, jotka yhdistää perheet ja lastenhoitajat, siivoojat, lemmikkieläinten hoitajat, puutarhurit ja muut vastaavat pyytävät sinua valitsemaan, mitä etsit. Osoitteessa Care.com ja MyVillage joka auttaa sinua aloittamaan oman lastenhoito ja esikouluyritykset, sinun on kirjoitettava myös postinumerosi. Useimmissa tapauksissa rekisteröinti ei maksa mitään ellet valitse maksullista suunnitelmaa. (CareGuiden Sitter.com tarjoaa kuukausi-, neljännesvuosi- ja vuositilauksia. Jos haluat rekisteröityä myös heidän muille sivustoilleen, sinun on maksettava erikseen kustakin tilauksesta). Jos pidät Bambino (Yhdysvalloissa) tai Bubble (Yhdistyneessä kuningaskunnassa) eniten, sinä aloita lataamalla sovellus. Joitakin online-sivustoja/sovelluksia vaatia yksinoikeuttaeli et voi liittyä useampaan yhtiöön. 

Vaihe 2: Hakuprosessi

Kun olet painanut lähetä tai hae, joku alustan työntekijä tekee ota yhteyttä sinuun. Jos selata työpaikkoja verkkosivustolla itse-palveleva virasto (kuten Sitter.com), älä odota viestiä keneltäkään. Useimmat online-sivustot (Sittercity esimerkiksi) ja sovellukset vaativat läpäistä taustatarkastus. Sen lisäksi, että sinun on läpäistävä taustatarkastus, sinun on saatava lupa avata päivähoitopaikka, jossa MyVillage. Sinä ei tarvitse jatkaa etsintää yksinsaat heiltä apua. Kaikkien tarvittavien papereiden saaminen kestää noin 10-12 viikkoa. Hakemusprosessin aikana sinun on ehkä ladata asiakirjoja kuten ansioluettelo, saatekirje ja/tai kopio elvytys- ja ensiaputodistuksesta. 

Vaihe 3: Täytä profiilisi

Vaikka verkossa alustat eroavat toisistaan monin tavoin, mutta kaikki ne kannustavat sinua rakentamaan vahvan profiilin. Jos vanhempi ei pidä siitä, mitä hän näkee sivullasi, tai kokee, ettet ota sitä vakavasti, hän ei ota sinuun yhteyttä tai lähetä vastausta viestiin. Etkä pysty käyttämään täysin alustan hakutoimintoa, jos et anna mitään tietoja. Sijoita aina aikaa profiilisi rakentamiseen.

Esittele itsesi ammattimaisesti

Sinun täytyy kirjoittaa lyhyt johdanto jossa kerrot itsestäsi joitakin tärkeitä yksityiskohtia. Jos muuta tilaa ei ole, voit luetella tutkintosi, kokemuksesi, taitosi ja kielitaitosi, tiivistää nekin. Pidä tätä tekstiä eräänlaisena lastenvahti saatekirje, vaikka sinun on työskenneltävä todellisten viestien parissa. Varmista, että teksti on kieliopillisesti oikein ja ammattitaitosi loistaa sen läpi. Käytä digitaalista kirjoitustyökalua (Grammarly, ProWritingAid jne.) tai kysy ystävältäsi, jos tarvitset apua kieliopin kanssa. 

Sinun on myös profiilikuvan asettaminen, joka on kirkas ja hyvälaatuinen. Käytä älypuhelinta tai kameraa sellaisen ottamiseen. Älä unohda hymy ja pukeutua jotain sopivaa. Jos olet työskennellyt lasten kanssa aiemmin tai sinulla on lapsia perheessäsi, valitse kuva, jossa olet heidän kanssaan. Joskus valokuvan sijasta tai sen lisäksi sinun on tehtävä lyhyt video. Tämä on melko yleistä lastenhoitotoimistojen kohdalla. 

Luettelo palveluistasi ja hinnoistasi

Vaikka Care.com voit lisätä joitakin tietoja (äidinkieli, oma ajoneuvo jne.) erikseen, Sitter.com voit luetella palveluitasi (päivähoito, lastenvahti jne.), vastuualueet (aterioiden valmistelu, taide- ja askartelutehtävät jne.), pätevyys (ensiapu, elvytys jne.), lasten toivottu ikä ja lasten lukumäärä, joista olet valmis huolehtimaan. Lastenvahdit yleensä asettaa tunti-, päivä- tai kuukausihinnan.. Sinä, joka määrittelet ne, mutta ole avoin neuvotteluille.-varsinkin jos työskentelet perheen kanssa muutaman kuukauden ajan. Tutustu verotukseen koska sinun on ehkä jätettävä veroilmoituksesi itse. 

Ilmoita saatavuus

Verkkoportaali harvoin määrittelee työtunnit, vaan yleensä lapsenvahti on se, joka... päättää, missä, milloin ja kuinka usein työskentelee.: osa-aikaiset, lyhytaikaiset, pitkäaikaiset, asuvat ja asuvat jne. Tämä antaa sinulle joustavuutta säädä työaikataulusi kouluaikatauluusi, jos opiskelet. 

Vaihe 4: Hae työpaikkoja

Kun profiilisi on luotu, olet valmis aloittamaan. Selaa vanhempien jakamat mainokset ja lähetä heille hyvin muotoiltuja, kohteliaita viestejä, jos olet kiinnostunut työskentelemään heille. Joitakin sovelluksia ja alustoja rajoittaa pääsyäsi tiettyihin ominaisuuksiin, jos tilaat heidän ilmaispakettinsa. Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että sinun on ehkä maksettava kertamaksu tai ostaa maksullisen suunnitelman saada yhteys vanhempiin. 

Keneen ottaa yhteyttä?

Kun sinun on löydettävä työpaikka, tunnet tarvetta kirjoittaa jopa niille vanhemmille, joita et muuten tavoittaisi. Oletetaan, että olet kiinnostunut vain kesä lastenhoito työpaikkoja mutta lähetät viestejä vanhemmille, jotka etsivät jotakuta lukuvuodeksi. Odottelu on stressaavaa, mutta on parasta käyttää energiaasi sellaisten ilmoitusten käsittelyyn, joissa kuvataan kaltaisiasi ihmisiä..

Kun etsit pitkäaikaista lapsenvahtia, vanhemmat kysyvät sinulta kaikesta, mikä mainitaan lomakkeessa. lastenvahdin työnkuvaus nähdäkseen, miten sitoutunut olet työhön: kuinka mukavalta sinusta tuntuu matkustaa paljon, työskennellä heti koulun jälkeen, tehdä pitkiä työpäiviä jne. Jos otat työn vastaan ja jätät sen kesken, olet vaarassa saada huonompi luokitus ja huono arvostelu. Tämä on pahin mahdollinen skenaario, joka korostaa rehellisyyden ja luottamuksen merkitystä lapsenvahdissa-vanhempien suhde. 

Babysitterin saatekirje/viestit

Muutamat malliviestit ovat käteviä, mutta sinun tulisi personoi ne aina. Tämä osoittaa vanhemmille, että olet lukenut heidän ilmoituksensa. Ei tarvitse lähettää pitkää kirjettä vaan tiivis kirje. Selitä miksi olet paras tehtävään. Jos et ole koskaan hakenut työpaikkaa, pyydä jotakuta tarkistamaan viestisi. Tarkista teksti myös digitaalisella kirjoitustyökalulla.

Lue myös: 60+ Tärkeimmät työkalut ja sovellukset freelancereille

Vaihe 5: Osallistu haastatteluihin 

Haastattelu ei aina ole osa prosessia. Esimerkiksi silloin, kun vanhemman on hoidettava kiireellisiä, odottamattomia asioita eikä hänellä ole aikaa haastattelun suunnitteluun. Jos hyväksyä tilauspyynnön, menet paikalle ja aloitat työt heti. Perheet, jotka etsivät pitkäaikaista lapsenvahtia, löytävät yleensä aikaa haastatteluun. Jos etsit työtä au pairina ulkomailla., se järjestetään verkossa. Jos sinä ja perhe asutte samassa kaupungissa, tapaaminen järjestetään offline-tilassa. Jos mahdollista, järjestä tapaaminen vanhempien kanssa, jotta voitte tutustua toisiinne paremmin ja jakaa odotukset ja huolenaiheet

Vaihe 6: Aloita ensimmäinen lapsenvahtityösi

Jos olet onnekas, sinut palkataan heti ensimmäisen haastattelun jälkeen. Muista ei vain perheet, vaan voit myös valita useampia haastatteluja. Joskus tarvitaan muutama satunnainen tapaaminen, jotta oikea henkilö/perhe löytyy. Jos saat työpaikan Sitter.com, on suositeltavaa allekirjoittaa sopimuksen, jossa ilmoitetaan yksityiskohtaisesti työtehtävät, palkka, aikataulu, maksutapa jne. Sinun ei siis tarvitse huolehtia mistään ja sinulla on jotain kädessäsi, jos jokin menee pieleen. 

Miten saada palkka

Asiakkaasi joko maksavat sinulle sovelluksen kautta käyttämällä sinun tai heidän rahojaan. ensisijainen maksutapa (käteinen, PayPal, suora talletus jne.). Esimerkiksi, Zūm maksaa kuljettajilleen, jotka kuljettavat lapsia suora talletus, UrbanSitter pyytää sinua valitsemaan käteisen tai luoton, ja Care.com voit saada maksun heidän Maksukeskus, mutta se ei ole edellytys. Bambino ja Bubble ovat käteinen alustoilla, joten kaikki maksut käsitellään sovelluksen kautta.

Arviot ja arvostelut

Jokaisen suoritetun työn jälkeen asiakkaasi arvioi ja/tai arvostelee palvelujasi ja sinä annat palautetta niistä. Saadaksesi lisää kesä lastenhoito työpaikkoja tai mitä tahansa lastenhoitotöitä kaupungissasi, yritä pitää korkeat pisteet ja kerätä vain positiivisia arvosteluja.

lapsenvahtityö

Kuva: Deniz on Unsplash. Jos perheesi suosii polkupyöriä kulkuvälineenä, valmistaudu pyöräretkiin. 

Haastattelu lapsenvahdin työtä varten

Jos perhe pitää profiilistasi ja harkitsee sinun palkkaamistasi lapsenvahdiksi, he kutsuvat sinut tapaamiseen.-haastattelu. Se on tilaisuus heille ja sinulle... tutustua toisiimme ja katso, napsautatko vai et. Joskus vanhemmat jättää sinut lasten kanssa jonkin aikaa nähdäksesi, miten tulette toimeen toistenne kanssa. Jos lapset ovat vanhempia, he yleensä vaikuttaa siihen, keitä palkataan heidän lapsenvahtinaan, lastenhoitajanaan, au pairinaan jne. Haastattelun ei tarvitse olla vaikea tai pelottava. Kunhan tule paikalle valmistautuneena, tiedät mitä odottaa ja käyttäydyt luontevasti, kaikki sujuu hyvin. 

Tässä tulee 8 vinkkiä, joiden avulla voit onnistua lastenhoitajahaastatteluissa. 

Valmistaudu kysymyksiin! Vanhemmat kysyvät hakijoilta yleensä joitakin vakiokysymyksiä: Mitä teet työksesi? Mikä on kokemuksesi lapsista? Mitä tekisit, jos lapsi käyttäytyy huonosti? Miten käsittelisit hätätilanteita? Mitkä ovat odotuksesi lapsenvahtina? Mieti näitä kysymyksiä ja valmistele vastauksesi etukäteen.

Ole ajoissa! Se on itsestään selvää, mutta koskaan ei voi tietää, milloin joutuu ruuhkaan. Ajoissa oleminen on erittäin tärkeää, jotta ensivaikutelma olisi hyvä. Jos saavut liian aikaisin, kävele hieman tai istu hetki penkillä. Oveen kannattaa koputtaa viisi minuuttia ennen sovittua aikaa. 

Ole edustuskelpoinen! Sinun ei tarvitse pukeutua pukuun tai hienoon mekkoon, mutta varmista, että olet mukava ja edustava. 

Pidä asiakirjat valmiina! Varmista, että sinulla on mukanasi kopiot kaikista aiemmin toimittamistasi asiakirjoista, kuten saatekirjeestä, ansioluettelosta tai suosituskirjeistä. Vanhemmat saattavat pyytää sinua näyttämään ne myös haastattelussa. 

Ole onnellinen! On luonnollista, että haastattelu jännittää. Sen sijaan auttaa, jos pidät sitä miellyttävänä keskusteluna. Tämä auttaa sinua pysymään hyväntuulisena ja ystävällisenä. Nämä ovat ominaisuuksia, joita vanhemmat ja virastot yleensä etsivät lapsenvahdeilta.

Ole rehellinen! Kerro avoimesti osaamisestasi ja kokemuksestasi, valehteleminen ei auta. Lisäksi valehtelu voi aiheuttaa sinulle ongelmia myöhemmin.

Älä pelkää kysyä kysymyksiä! Haastattelun avulla voit myös oppia lisää perheestä. Jos olet allerginen kissoille tai koirille, sinun on tiedettävä, olisitko niiden lähellä työskennellessäsi.

Seuraa haastattelua! Haastattelun jälkeen on hyvä lähettää viesti, jossa kerrotaan, että oli mukava tavata perhe ja että odotat innolla vastausta.

Kuva: Gustavo Fring

Babysitterivinkkejä: miten olla hyvä lapsenvahti?

Sait työpaikan, onneksi olkoon! Jäljellä on enää varmistaa, että olet... valmiina ja hyvin valmistautuneena sitä varten. Aloittelevat lastenvahdit oppivat matkan varrella, mutta ennakoiva toiminta auttaa sinua pääsemään edistyneemmälle tasolle nopeammin. Varaa aluksi muutama tunti aikaa lastenvahtimiseen, lapsiin ja kaikkeen muuhun asiaan liittyvään liittyvien artikkelien lukemiseen ennen ensimmäistä päivääsi.

Tässä tulee 18 vinkkiä, jotka auttavat sinua tekemään työsi hyvin.

 1. Kysy kysymyksiä! On tärkeää saada mahdollisimman paljon tietoa lapsista (esimerkiksi heidän allergioistaan), heidän rutiinija säännöt, joita heidän on noudatettava. Vanhemmat kertovat sinulle kaiken tärkeän, mutta kysymysten esittäminen saa sinut näyttämään luotettavammalta ja ammattimaisemmalta. Kaikkien yksityiskohtien tunteminen auttaa sinua sopeutumaan työhön nopeammin.
 2. Ole aina ajoissa! Jos lapset ovat vanhempia, saatat tuskin tavata vanhempia, koska he luottavat siihen, että heidän lapsensa jäävät yksin kotiin muutamaksi tunniksi. Tästä huolimatta sinun tulisi aina saapua ajoissa ja tarvittaessa lähettää vanhemmille tekstiviesti saapumisestasi. Jos olet myöhässä, soita heille.3. Tutustu lapsiin! Jos huolehdit vanhemmista lapsista, ystävänä oleminen tekee kokemuksesta hauskemman heille ja työstäsi helpompaa sinulle. Tiedämme, että se on helpommin sanottu kuin tehty.4. Pysy keskittyneenä! Sinun tehtäväsi on vahtia lapsia ja ehkä tehdä kevyitä kotitöitä. Pysy poissa puhelimesta ja vältä television käynnistämistä. Keskity lapsiin!
 3. Ole johdonmukainen! Lasten iästä riippuen annat heille käskyjä. Sinun on oltava johdonmukainen, kun sallit tai kiellät heitä tekemästä jotakin. Jos muutat mieltäsi aina nalkutuksen jälkeen, lapset eivät koskaan kuuntele sinua eivätkä noudata heille asetettuja sääntöjä.
 4. Ole ystävällinen! On mahdollista olla johdonmukainen ja ystävällinen samaan aikaan. Kiinnitä huomiota viestintään, niin sinulla ei ole mitään ongelmia.
 5. Pidä se hauskana! Jos huolehdit eri-ikäisistä sisaruksista, heidän sitouttamisensa on haasteellista. Yritä keksiä jokaiselle sopivaa toimintaa. Jos sinulla on joitakin erityistaitoja (piirtäminen, laulaminen, tanssiminen jne.), joista voi olla hyötyä, käytä niitä. Jos se ei toimi, kokeile jotain muuta, varsinkin kun heillä ei ole kotitehtäviä tehtävänä. 
 6. Ole joustava! Ei kaikilla lapsilla, mutta monilla lapsilla on mielialan vaihteluita, mikä pakottaa vanhemmat siirtämään lapsenvahtiaikaa tai pakottaa muuttamaan suunnitelmia ja keksimään uuden idean esimerkiksi viihteen järjestämiseksi. Vaikka tämä on sinusta vaikeaa, sinun on tarvittaessa sopeuduttava.
 7. Lähde aikaisin, kun lähdet jonnekin! Joskus lapsilla on tapaaminen, jota he eivät voi jättää väliin, ja sinun on vietävä heidät sinne. Lapsilla on hyviä ja huonoja päiviä, ja sinun on varauduttava kaikkeen. Jos haluat puskuriaikaa, lähde mahdollisimman aikaisin.  
 8. Pidä vanhemmat ajan tasalla! Monet vanhemmat haluavat pysyä ajan tasalla, kun he ovat poissa. Jos vanhemmat ilmaisevat tällaisen toiveen, lähetä heille säännöllisesti tekstiviestejä, jotta he tietävät, miten heidän lapsensa voivat.
 9. Tiedä, mitä tehdä hätätilanteissa! Toivottavasti mitään ei tapahdu, mutta kaikkeen on oltava valmiina. Keskustelkaa vanhempien kanssa ja sopikaa, mihin toimiin ryhdytte, jos jotain tapahtuu.
 10. Älä mykistä puhelintasi! Älypuhelimet ovat muuttaneet ihmisten tapaa kommunikoida. Yhä harvempi tarttuu puhelimeen soittaakseen jollekulle, ja tekstiviestit ovat tulleet paljon suositummiksi. Tämän vuoksi puhelimen äänen kytkemisessä päälle ei ole enää niin paljon järkeä. Silti jos olet lapsenvahtina, sinun on pakko tehdä niin, ettet menetä vanhempien puhelua. 
 11. Tallenna tärkeät numerot puhelimeesi! Hätätilanteita voi sattua, ja sinun on toimittava mahdollisimman nopeasti. Tallenna aina vanhempien ja isovanhempien numerot. Mieti, keneen olet yhteydessä, ja hanki heidän numeronsa.
 12. Siivoa sotku! Mitä ikinä teetkin lasten kanssa, siivoa aina, kun olet lopettanut. Vaikka sinun ei tarvitsisikaan tehdä mitään kotitöitä, astianpesukoneen täyttäminen ja likaisten vaatteiden kerääminen ovat jotain, mitä jokainen vanhempi arvostaisi. Kuka tietää, he saattavat jättää sinulle mukavan juomarahan. 
 13. Tunne tehtäväsi! Jos teet sopimuksen asiakkaidesi kanssa, mainitse heidät siinä. Keskiverto lapsenvahti huolehtii vain lapsista, mutta joillakin vanhemmilla on joitakin erityistoiveita. Jos tiedät, mitä sinulta odotetaan, et tuota pettymystä asiakkaillesi. 
 14. Keskustele vanhempien kanssa! Jos sinulla ei ole kiire, keskustele vanhempien kanssa. Tämä auttaa sinua rakentamaan luottamuksellisen suhteen heihin, tutustumaan heihin paremmin ja tuntemaan itsesi enemmän perheenjäseneksi tai ystäväksi.
 15. Kuuntele saatua palautetta! Jopa kokeneimmat lastenhoitajat saavat kommentteja työstään. Jos sinua ei ole koskaan aiemmin arvosteltu, se on aluksi vaikeaa, mutta totut siihen kyllä. Rakentava kritiikki auttaa sinua kehittymään paremmaksi lastenhoitajaksi. Jos olet eri mieltä kuulemastasi, ilmaise ajatuksesi ammattimaisesti. 
 16. Pidä yhteyttä! Jos työskentelet satunnaisesti useiden perheiden kanssa, on hyvä kysyä heidän suunnitelmistaan. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan etukäteen ja osoittaa vanhemmille, että otat työsi vakavasti. Jos haluat myös siirtyä kesä lastenhoito työpaikkoja pitkäaikaisiin lastenvahtitehtäviin, älä epäröi soittaa tai lähettää sähköpostia perheille tai kysyä viimeisenä työpäivänäsi, tarvitsevatko he jotakuta syyskuusta alkaen.

 

[wp-faq-schema title="FAQ" accordion=1]

——————

VASTAAVA SISÄLTÖ