Oletko maailmanmatkaaja tai haluatko olla sellainen? Onko unelmasi viettää tietyn ajan jossakin maassa digitaalisessa muodossa nomadi ja mennä sitten seuraavaan? Haluatko myös työskennellä etänä mutta jokin sana ilmestyy jatkuvasti näytöllesi? Ja tuo sana on viisumi... Onneksi maailma on muuttumassa, ja digitaaliset nomadit saavat yhä enemmän huomiota oikeudellisesta näkökulmasta. Suhteellisen uusi asia on ajatus a digitaalinen nomadi viisumi. Kunnes tästä asiakirjasta tulee normi, sinulla on vielä muutama vaihtoehto matkustaa ja työskennellä samanaikaisesti.

Tarvitsetko viisumin etätyöskentelyyn?

1. Digitaalisen nomadin viisumin monimutkaisuus

Olet digitaalinen nomadi tai haluat olla sellainen. Kummassakin tapauksessa sinun on tutustuttava viisumeihin. Tiedämme, että joskus se on kuin kafkamainen byrokraattinen painajainen. Etenkin, koska oikeudellinen kehys puuttuu. Ihmisillä on tapana sanoa, että matkustaminen ja etätyö (joko freelancerina tai työntekijänä) luo harmaan alueen. Et siis välttämättä edes tiedä, että trooppisesta maasta käsin työskentely on itse asiassa laitonta - et kuitenkaan voi oikeastaan hakea digitaalisen nomadin viisumi. Ei ainakaan vielä.

Kun teet vain nopean haun Googlella, näet, että et ole yksin tässä tilanteessa. Paras neuvo, jonka löysimme verkosta, oli, että pidä itsesi sellaisena, että olet töissä, kun tulet uuteen maahan. Kehotamme sinua kuitenkin tutustumaan sen maan lainsäädäntöön, jossa aiot oleskella lyhyemmän aikaa.

Hyvä uutinen on, että jotkut maat ovat alkaneet aloitteen tekeminen luoda tarvittavat oikeudelliset puitteet ja pysyä mukana kaikessa teknologian kehityksessä. Jos voimme uskoa tilastoja, noin miljoona ihmisiä elää digitaalisen nomadin elämäntapaa maailmanlaajuisesti. Joten sinä ja muut digitaaliset nomadit ansaitsette on otettava huomioon ja heille on annettava varmuus siinä missä muillekin.

Toivomme myös, että kunnioitatte maata ja sen asukkaita kaikkialla!

2. Digitaalisen nomadin viisumin synty

Vuoden 2018 jännittävin uutinen digitaaliselle nomadiyhteisölle tuli pienestä Euroopan maasta nimeltä Viro. Jos työskentelet teknologiateollisuudessa, tätä Baltian maata ei tarvitse esitellä. Koostaan huolimatta Virosta on tullut keskus uusille yrityksille ja kaikille digitaalisella alalla työskenteleville. Viime vuonna he antoivat vielä yhden syyn, miksi digitaalisten nomadien pitäisi ehdottomasti harkita Viroa matkakohteena.

Digitaalisen nomadin viisumin odotetaan käynnistyvän tänä vuonna. Viisumin avulla sinä ja muut nomadit voitte oleskelevat laillisesti maassa 365 päivää ja hänellä on myös oikeus Schengen-viisumiin. Voit käydä Schengen jäsenmaihin enintään 90 päiväksi. Tämän historiallisen (vai pitäisikö sanoa eeppisen?) digitaalisen nomadin viisumin toinen tärkeä tekijä on se, että sinun on oltava rekisteröitynyt veronmaksaja alkuperämaassasi tai pysyvässä asuinmaassasi. Viron viranomaisten on seuraavaksi tutkittava keinoja, joiden avulla digitaaliset nomadit voivat käyttää maan julkisia palveluja.

Toivomme, että olette tästä yhtä innoissanne kuin me. Haluamme vain pakata ja tutustua Tallinnaan (Viron pääkaupunkiin) heti!

3. Viisumivapaat maat Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen, Australian ja Kanadan kansalaisille.

Maailmassa on nykyään lähes 200 maata. Jos olet Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen, Australian tai Kanadan kansalainen, voit vierailla monissa niistä. ilman viisumia. Mutta veikkaamme, että et ole vielä edes kuullut monista niistä. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotain uutta ja hyödyllistä, eikö niin? Tässä tulevat 5 maata jossa voit asua tietyn ajan.

Albania

Balkanilla on monimutkainen historia. Emme puutu siihen. Oletamme kuitenkin, että ette tiedä, että Albanian maisema voi olla... henkeäsalpaava. Jos olet Americanvoit ihailla sitä jopa vuoden ajan ilman viisumia. Jos olet Australian, Kanadan tai Yhdistyneen kuningaskunnan kansalainen, voit viettää 90 päivää siellä, sisällä 180 päivää viisumivapaa ajanjakso.

Argentiina

Etelä-Amerikka on aivan kuin Balkan. Siihen voisi tutustua asettumalla asumaan Buenos Aires jonkin aikaa. Kanadan, Yhdysvaltojen, Australian tai Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisena voit viettää Argentiinassa enintään 90 päivää ilman viisumin hakemista.

Meksiko

Räjähtäviä rytmejä, eläviä värejä ja muinaisia raunioita, jotka vaikenevat historiastaan. Tämä odottaa sinua Mexico City, Monterrey, Guadalajara, ja muualla maassa ja työskentelee myös etätyönä. Australian, Kanadan, Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen kansalaiset voivat käyttää 180 päivää Meksikossa ilman viisumia. Passisi on oltava voimassa 6 kuukautta lähtöpäivästä.

Romania

Voit laskea päiviä seuraavaan Välimeren matkaan, mutta... puhutaan Mustasta merestä nyt. Autolla, se ei ole edes 3 tuntia päässä Bukarest, Romanian pääkaupunki. Ilman viisumia sinun on 90 päivää 180 päivän aikana löytääksesi maan piilotettuja helmiä. Sitten voit kertoa uskomattomia tarinoita australialaisille, kanadalaisille, yhdysvaltalaisille ja brittiläisille kansalaisille.

Singapore

Se on osavaltio, mutta myös kaupunki, vai onko se kaupunki, joka on myös osavaltio? No, sillä ei ole oikeastaan väliä, koska Singapore päätyy yleensä luetteloon parhaat paikat ulkomaalaisille. Tämä taloudellinen keskus toivottaa Kanadan kansalaiset tervetulleiksi 30 päivää viisumivapaa maahan. Yhdysvaltojen, Australian ja Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset voivat oleskella maassa enintään kaksi vuotta. 90 päivää.

Mikä maa olisi seuraava matkakohteesi?

4. Parhaat paikat etätyöskentelyyn digitaalisille nomadeille

Junaan, lentokoneeseen tai jopa laivaan hyppäämisestä ja sieltä pois hyppäämisestä on tullut digitaalisten nomadien luonnollinen vuosittainen tai jopa kuukausittainen aktiviteetti. Matkalaukusta käsin eläminen voi olla rankkaa, mutta myös palkitsevaa, jos haluat myös matkustaa ja työskennellä etätyönä - tai työskennellä kuin freelancer kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Mutta mitkä ovat digitaalisten nomadien (enimmäkseen Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Kanadan kansalaisten) suosimat kohteet?

Kolumbia

Jos ajattelemme tätä eteläamerikkalaista maata, ensimmäisenä mieleemme tulee Antanas Mockus, entinen pormestari Bogotá. Hän työskenteli ahkerasti tehdäkseen Kolumbian pääkaupungista pyöräilyystävällisemmän. Digitaalisena nomadina kuvittelemme, että pidät pyöräilystä: se on halpaa ja ympäristöystävällistä. On olemassa digitaalisten nomadien viisumeita ei ole mutta voit hakea kolmea eri tyyppiä: TP-7, TP-11 tai TP-12. Kaikilla kolmella vaihtoehdolla voit oleskella maassa laillisesti enintään kaksi vuotta. 180 päivää.

- TP-11: Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse ilmoittaa, miksi olet Kolumbiassa. Se on enemmän vapaa-aikaan.
- TP-12: Se on sinulle, jos olet toimittaja, esimerkiksi - tai haluavat osallistua sosiaaliseen ja kulttuuritoimintaan.
- TP-7: Tämäntyyppinen viisumi koskee enemmänkin kaupankäyntiä ja liiketoimintaa maassa.

Bali

Jos Indonesian saari on listallasi, hyvä uutinen on se, että voit hakea pidennettyä viisumia saapuessasi. Tämä koskee Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaisia ja muita maailman kansalaisia. Sen saaminen on maksullista, mutta sen ansiosta voit viettää jopa vuoden ajan 30 päivää nauttia auringonlaskusta ja auringonnoususta rannalta. Viisumia on mahdollista jatkaa myöhemmin.

Thaimaa

Tämä Kaakkois-Aasian maa houkuttelee sekä turisteja että digitaalisia nomadeja. Sää on upea ja rannat ovat kauniita. Maahan saapuvien digitaalisten nomadien aalloista on käyty keskusteluja, jotka sitten johtivat SMART-viisumin käyttöönotto. Valitettavasti tätä ei voi hakea, ellei sinulla ole sopimusta thaimaalaisen yrityksen kanssa tai ulkomaisen yrityksen kanssa, jolla on toimeksianto Thaimaassa.

Digitaalisille nomadeille, helpoin tapa pysyä maassa 190 päivää lyhyellä tauolla on hankkia matkustuslupa. Kaksikertainen turistiviisumi. Voit hakea sitä 60 päiväksi (tai 90 päiväksi pidennetyllä ajalla), vierailla lyhyesti naapurimaassa ja palata takaisin 60 (tai 90) päiväksi.

Tällaisen viisumin hakemiseen tarvitaan seuraavat tiedot:

- sinulla on oltava passi tai vähintään kuusi kuukautta voimassa oleva laillinen matkustusasiakirja.
- Täytä viisumihakemuslomake.
- Liitä mukaan itsestäsi otettu 4x6-senttinen valokuva.
- Näytä maksettu edestakainen lentolippu.
- Esitä todisteet taloudellisista varoistasi. (20 000 bahtia henkilöä kohti tai 40 000 bahtia perhettä kohti.)
- Maksa käsittelymaksu 2000 bahtia (voit maksaa sen paikallisessa valuutassa missä tahansa oletkin - hakemuksen tekemisessä.).

Huomaa että digitaalisena nomadina työskentely Thaimaassa ei ole teknisesti laillista. Aiemmin on ollut muutamia tapauksia, joissa poliisi on tehnyt ratsioita co-working-toimistoihin. Parasta on olla mainostamatta, että työskentelet siellä. Tai yritä saada SMART-viisumi ja jäädä vähän pidemmäksi aikaa. Digitaalialalla työskentelevät korkeasti koulutetut ihmiset voivat hakea sitä.

Saksa

Muistatko elokuvan Love Bug Herbien, suloisen Volkswagen Beetle -auton kanssa? Saatat olla liian nuori, joten annamme sinulle vihjeen. Herbie oli saksalainen. Tämä ei tietenkään ole todellinen syy lähteä tekemään etätöitä. Berliini tai toinen Saksalainen kaupunki. Mutta freelancer-viisumi on. Jos saat viisumin, voit myös hakea Schengen-viisumia voidaksesi matkustaa muihin Euroopan maihin.

Mitä tarvitset saadaksesi Saksan freelancer-viisumin?
- rekisteröity osoite Saksassa (tarvitset todennäköisesti pankkitilin).
- sairausvakuutus (ei matkavakuutus)
- työtodistukset (portfolio, liikeasiakirjat jne.).
- ehkä puhua hieman saksaa
- jne. (Etsi se!)

Muista: maksat veroja Saksassa!

digitaalisen nomadin viisumi
Kuva: Luca Bracco Unsplashissa. Berliini on luovien ihmisten mekka

Portugali

Freelance-digitaalisena nomadina voit harkita hakevasi itse-työskentelyviisumi Portugalissa. Sinun on joko työskennellä paikallisten yritysten kanssa tai yritä tehdä kauppoja heidän kanssaan. Tällä viisumilla voit oleskella maassa vuoden ajan ja käydä myös muissa Schengen-maissa. Tukikohtasi voi olla Lissabon. Muista, että maksat veroja Portugalissa.

Yhteenveto

Joskus kauan sitten oli mahdotonta kuvitella, että - löytää freelance-työtä mistä päin maailmaa tahansa. Nykyään se on yksi yleisimmistä asioista. Appjobs.com-sivustolla on lueteltu yli tusina freelance-alustaa., johon voit rekisteröityä asuinpaikastasi riippumatta. Työskentely lyhytaikaisissa hankkeissa etänä voisi auttaa sinua ja muita digitaalisia nomadeja säästää tarpeeksi rahaa asua pidemmän aikaa maassa, jossa tällä hetkellä oleskelet.