TOP
  /  Löydä lisää   /  Miten COVID-19 vaikutti Yhdysvaltojen keikkatalouteen?
Yhdysvaltojen keikkatalous covid 19

Miten COVID-19 vaikutti Yhdysvaltojen keikkatalouteen?

Yhdysvaltojen talous ja työttömyysaste ovat viimeisen sadan vuoden aikana kokeneet ylä- ja alamäkiä pandemioiden, sotien, öljy- ja energiakriisien, asunto- ja pörssiromahdusten sekä uuden teknologian vuoksi. Vuoden 2020 ensimmäiset kuusi kuukautta olivat taloudellisia seurauksia hallitusten määräämistä maailmanlaajuisista sulkemisista ja sosiaalisista etäisyystoimista vastauksena ilmastonmuutokseen. COVID-19 pandemia. Vuoden 2020 huhtikuussa työttömyys on 14,7%, mikä vastaa 20,5 miljoonaa menetettyä työpaikkaa ja korkeinta työttömyysastetta sitten suuren laman.

Coronavirus-pandemia ja sen vaikutus Yhdysvaltojen työmarkkinoihin

Kymmenen osavaltiota, joissa on eniten tapauksia, ovat New York, Kalifornia, New Jersey, Texas, Florida, Illinois, Massachusetts, Pennsylvania, Arizona ja Georgia heinäkuun 2020 alkuun mennessä. Työttömyyshakemusten ja työhakemusten top 5 -osavaltiot ovat yllättäen tällä listalla: Kalifornia, Texas, New Jersey, New York ja Florida. 

Koronavirus on vaikuttanut elämäntapaan ja siihen, millaista työtä ihmiset etsivät. Vertailu maalis-kesäkuun 2019 ja maalis-kesäkuun 2020 välillä antaa kuvan siitä, miten työilmapiiri on muuttunut. Vaikka freelancerina toimiminen on edelleen suosittua keikkatyöntekijöiden keskuudessa, sillä noin 25% keikkatyöntekijöistä on hakenut töitä tähän kategoriaan sekä maalis-kesäkuussa 2019 että maalis-kesäkuussa 2020. Freelancer-työn ohella, toimitus keikat ovat pysyneet keikkatyöläisten kiinnostuksen kohteena suosituimpien joukossa, kun verrataan vuosien 2019 ja 2020 maalis-kesäkuun aikaväliä.

Sosiaalisten etäisyystoimenpiteiden vuoksi kotitalouskeikat, kuten lastenhoito, lemmikki istuminen ja taloudenhoito, joita haettiin paljon aktiivisemmin 26% vuonna 2019, ovat nyt 13% vuonna 2020. Samoin keikat, joita voi tehdä kotoa käsin, kuten verkkokyselyt, ovat lisääntyneet 3,8%:stä 13,2%:iin, kun verrataan vuosien 2019 ja 2020 maaliskuusta kesäkuuhun. Toinen huomattava ero on luokka muut, joka on kasvanut 13,1%:stä 24,6%:iin, joka sisältää työpaikkoja, kuten verkkomyyntiä, onlineasiakaspalvelijan työtä ja yksityisen varastotilan vuokrausta. 

Katso, miten COVID-19 vaikutti muihin osavaltioihin tarkistamalla työttömyyttä, keikkahakemuksia ja COVID-19-tapauksia koskevat interaktiiviset tietokokonaisuutemme. täällä.

Anya Prevallet-Kinstle on Appjobsin projektipäällikkö. Hän on valmistunut Worcester Polytechnic Institutesta ja on erikoistunut tutkimukseen ja sisältöstrategiaan.

fiFinnish