Coronavirus: Cryptocurrency Market: Miten se vaikuttaa maailmantalouteen ja kryptovaluuttamarkkinoihin

Nykyinen pandemia herättää kysymyksen, miten koronavirus vaikuttaa glokaalitalouteen ja kryptovaluuttamarkkinoihin? Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten virus on tähän mennessä vaikuttanut globaaliin talouteen ja millaisia taloudellisia vaikutuksia odotetaan. Siinä tarkastellaan koronaviruksen myönteisiä ja kielteisiä vaikutuksia fintechiin ja nykyisiin pankkijärjestelmiin. Lopuksi tarkastellaan, miten tämä pandemia vaikuttaa kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuihin sekä tapaan, jolla maailma käyttää rahaa.

1. Coronavirus ja maailmantalous

Puhkeaminen Covid-19 on muuttanut maailmaa monin tavoin siitä, miten seurustelemme ja miten hoidamme liiketoimintaa. Useimmilla näistä muutoksista on ollut suora tai epäsuora vaikutus maailmantalouteen lentojen peruuntumisesta kuntosalien sulkemiseen ja miljoonien ihmisten työpaikkojen menettämiseen. Kansainvälinen valuuttarahasto on sanonut, että taloudelliset seuraukset tai "suuri lukkiutuminen" vetävät vertoja suurelle lama-ajalle. (IMF). Covid-19 on jäljitetty marraskuussa 2019, kuten raportoi South China Morning Post ja viruksen odotetaan kestävän toukokuun jälkeenkin, joten maailma näyttää nyt erilaiselta kuin tulevina kuukausina.

"Kyse ei ole enää vain maailmanlaajuisesta terveyskriisistä, vaan myös merkittävästä työmarkkina- ja talouskriisistä, jolla on valtava vaikutus ihmisiin."

Guy Ryder, ILO:n pääjohtaja

1.1 Miten coronavirus on jo vaikuttanut talouteen?

Pandemia johti kolmessa viikossa taloudellisiin seurauksiin ja rahoitusjärjestelmän romahdukseen, jotka muistuttavat suuren laman ja vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin (GFC) seurauksia, mutta nämä kriisit kestivät kuitenkin muutaman vuoden. Mukaan Maailman talousfoorumi , Covid-19:n vuoksi osakemarkkinat laskivat muutamassa viikossa 35%, korot ovat laskeneet, työttömyys on lisääntynyt, luottoriskin kasvu on lisääntynyt roskalainojen tavoin, luottomarkkinat ovat jäätyneet ja öljymarkkinat romahtivat eniten sitten vuoden 1991, jolloin hinnat laskivat yli kolmanneksen.

BBC raportoi, että Dow Jones Industrial Average -indeksi ja Lontoon FTSE 100 -osakkeet putosivat 23% ja 25%, mikä on niille huonoin tulos sitten vuoden 1987. S&P 500 menetti vuosineljänneksen aikana 20%, mikä on pahin tappio sitten vuoden 2008. Yksikään maa ei ole säästynyt, ja maailmanlaajuiset indeksit ovat nyt 20% alempana kuin vuoden alussa.

Myös korot ovat olleet kaikkien aikojen alhaisimmillaan. Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Englannin keskuspankki alensi hinnat 0,1%:stä 0,25%:stä 0,1%:hen. Yhdysvalloissa käytetään samoja strategioita, kun taas Yhdysvalloissa käytetään Yhdysvaltain keskuspankki laskemalla korot lähelle nollaa, mikä on Fedin historian suurin hätäalennus. Korkojen tavoitealue on nyt Yhdysvalloissa 0-0,25%. Näillä toimenpiteillä pyritään pehmentämään talouksia vakauttamista varten auttamalla yrityksiä ja yksityishenkilöitä selviytymään taloudellisista menetyksistä, jotka johtuvat tulojen vähenemisestä tai työttömyydestä.

Työttömyys on lisääntynyt COVID-19:n puhkeamisen jälkeen. . Kansainvälinen työjärjestö (ILO), arvioi, että jopa 24,7 miljoonaa työpaikkaa voi kadota pandemian aikana. Pelkästään Yhdysvalloissa New York Times on arvioitu, että 6,6 miljoonaa ihmistä on hiljattain menettänyt tullut työttömät pandemian vuoksi.

1.2 Mitkä ovat Covid-19:n pitkän aikavälin vaikutukset maailmantalouteen?

COVID-19:n pitkän aikavälin vaikutusten odotetaan vaikuttavan rahoitusjärjestelmiin jonkin aikaa. YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin mukaan (UNCTAD) nykyisen pandemian aiheuttaman maailmanlaajuisen talousvajeen arvioidaan olevan noin 2 biljoonaa dollaria. UNCTAD arvioi myös, että maissa, joilla on vahvimmat siteet Kiinaan, elpyminen on hitainta, sillä Kiina on merkittävä kehitysmaiden pitkäaikaisen rahalainan lähde. The Guardian raportoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan talous voi supistua 35% ja että maa on menossa kohti yli 2 miljoonan ihmisen työttömyyttä viruksen vuoksi.

Yahoo Finance raportoi, että Yhdysvalloissa Bank of American taloustiimin mukaan talous supistuisi 12%, kun taas Goldman Sachsin taloustiimi arvioi, että talous voisi supistua jopa 24% pelkästään toisella neljänneksellä. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että työttömyysaste voi nousta jopa 20%, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin GFC:n aikainen työttömyysaste. Kun taas, Statista raportoi, että työttömyysaste saattaa nousta 32,1%:een vuonna 2020, mikä on ennätys Yhdysvaltain historiassa ja ylittää suuren laman ajan ennätyksen.

korkeimmat työttömyysasteet
Lähde: Statista: Statista: Ennustettu työttömyys suurempi kuin Suuressa lamassa.

Kansainvälinen koordinointi on tarpeen makrotaloudellisten toimien toteuttamiseksi ohjelmissa, jotka kohdistuvat julkisiin investointeihin. Kansainvälinen koordinointi on tarpeen myös rajoitusten poistamisen yhteydessä, jotta toimitusketjut eivät muodostuisi pullonkaulaksi. Maailmanlaajuiset markkinat ovat kasvaneet kooltaan ja laajuudeltaan, ja toimitusketjuista on tullut monimutkaisempia, kun tavarat liikkuvat rajojen yli tehokkuushyötyjen lisäämiseksi. Rajoitusten poistamisen yhteydessä on välttämätöntä, että maat tekevät yhteistyötä, sillä muuten pullonkaulat voivat johtaa alan toimitusketjujen pahenemiseen. Oxford Economics. Kun pandemia leviää Kiinasta EU:hun ja Yhdysvaltoihin, alla oleva kaavio kuvaa, miksi maailmantalous on kutistunut, sillä nämä kolme maata ovat keskeisiä toimijoita tuonnissa, BKT:ssä ja viennissä, joka ei liity elintarvikkeisiin eikä energiaan. Kansakuntien keskinäinen riippuvuus edellyttää lisäyhteistyötä, jotta voidaan varmistaa sujuva siirtyminen takaisin optimaaliseen tuotantoon.

keikkatalouden koronavirus

2. Miten coronavirus vaikuttaa fintech-yrityksiin?

Yksi mielenkiintoinen ala on fintech-maailma. Fintech on lyhennetty termi "finanssiteknologiasta", joka on tekniikan ala, joka pyrkii mullistamaan rahoituspalvelut. Digitaalisina alustoina ne eivät todennäköisesti ole kokeneet koronavirus-kriisin vaikutuksia samalla tavalla kuin yritykset, jotka ovat joutuneet lopettamaan toimintansa sosiaalisen etäisyyden vuoksi. Mutta aivan kuten mitä tahansa toimialaa, pandemia on koskettanut fintech-maailmaa jollakin tavalla.

2.1 Mitä fintech on?

Fintech etsii uusia tapoja parantaa ja automatisoida rahoituspalvelimia auttaakseen kuluttajia, yrityksiä ja yritysten omistajia hallitsemaan rahoitustoimintojaan, prosessejaan ja tarjoamalla erikoistuneita ohjelmistoja ja algoritmeja. Fintech koskee kaikkea liiketoimintainnovaatioista digitaalisen rahan ja kaksinkertaisen kirjanpidon keksimiseen. Fintech pyrkii kuromaan umpeen kuilun uusimman teknologisen kehityksen ja rahoitusjärjestelmien välillä niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.

2.2 Covid 19:n myönteiset ja kielteiset vaikutukset finanssiteknologiaan.

Kuten aiemmin tässä artikkelissa mainittiin, nykyinen kriisi vaikuttaa maailmanlaajuisesti moniin teollisuudenaloihin ja sektoreihin. Fintech-maailma ei poikkea tästä, sillä menojen vähenemisellä ja korkojen laskulla on kielteinen vaikutus juuri tähän alaan.

Yritykset, jotka tuntevat sosiaalisen etääntymisen ja lukitsemisen kielteiset vaikutukset, ovat fintech-alan maksualalla. Maksujen käsittelyyn osallistuvat yritykset, kuten PayPal, Stripe ja Square, kärsivät kuluttajien kulutuksen vähenemisestä. Kun ravintoloita suljetaan tai niiden liikenne vähenee, Stripe- ja Square-tyyppiset maksualustat, jotka vastaanottavat rahaa maksupäätteinä, ovat kokeneet tulojen vähentyneen. Myös Paypalin kaltaiset yritykset, jotka elävät sähköisestä kaupankäynnistä, ovat nähneet toiminnan vähentyneen viruksen puhjettua.

Negatiivisten seikkojen valossa vaikuttaa kuitenkin siltä, että fintech-yrityksillä voi olla hyvät mahdollisuudet menestyä nykyisessä tilanteessa. Coronavirus on vaikuttanut fintech-alaan myönteisesti muutamalla merkittävällä tavalla. The FBI:n mukaan deVere Group , joka on yksi maailman johtavista riippumattomista rahoitusneuvontajärjestöistä, mukaan finanssisovellusten käyttö Euroopassa on lisääntynyt 72% viikossa lukitusten ja sosiaalisen etääntymisen käytäntöjen vuoksi. Tämänhetkinen pandemia on vahvistanut tarvetta konttorittomalle pankkitoiminnalle, kosketuksettomalle maksamiselle ja sellaisten pankkialan päivitysten esiin tuomiselle, jotka ovat välttämättömiä tällaisen kriisin käsittelemiseksi uudelleen.

Konttorittomassa pankkitoiminnassa ei tarvita tiiliä ja laastia eikä niihin liittyviä kuluja. Se poistaa fyysisen rakennuksen tarpeen ja on siirtänyt pankkitoiminnan verkkoon. Tämä tekee pienempien tai harvaan asuttujen alueiden palvelemisesta taloudellisesti kannattavampaa. Tämä riippuu erityisesti siitä, miten maailma on siirtymässä kohti teknologiaa, Forrester ennusti, että älypuhelinten tilaukset nousevat yli 5,5 miljardiin vuoteen 2022 mennessä ja ulottuvat nyt pienemmille markkinoille, kuten Afrikkaan, Lähi-itään ja Latinalaiseen Amerikkaan. Virus on jopa vahvistanut konttorittoman pankkitoiminnan perusteita.

Kosketuksettomien maksujen suosio kasvaa jatkuvasti, mikä johtuu osittain siitä, että ei haluta käsitellä paperilaskuja tai koskea kortinlukijoihin, jotka voivat olla saastuneita. Kosketuksettomia maksuja ovat esimerkiksi Apple Payn käyttö tai NFC-tekniikalla varustettu luottokortti, joka voi radioaaltojen avulla muodostaa yhteyden maksunlukijaan ilman, että tarvitsee koskea mihinkään tai syöttää pin-koodeja. Mukaan Elohopea 38% kuluttajista näkee nyt kosketuksettoman maksamisen edut, mikä on 8% enemmän kuin vuosi sitten. Saksassa yli puolet kaikista korttimaksuista suoritetaan nykyisin kontaktittomilla maksutavoilla, kun vuosi sitten vastaava luku oli 35%.

Toinen fintech-alalla havaittu hyöty on pankkipäivitykset. Perinteisiä pankkeja on testattu näinä aikoina, jotta ne voisivat siirtyä mukautumaan muihin digitaalisesti, kun hallitus on sulkenut niiden konttoreita, kun taas fintech-yritykset ovat oppineet, missä ne tarvitsevat parannuksia. Pankit ovat joutuneet turvautumaan fintech-yritysten apuun, ja näiden kahden välinen suhde on ollut kasvava ja molempia osapuolia hyödyttävä.

Fintech erottuu monista toimialoista siinä, että se pystyy hyödyntämään nykytilannetta parempaan suuntaan. Digitaalisena rahoitusjärjestelmänä maailmanlaajuinen kriisi on näyttänyt osoittavan kohti digitaalista liikettä ja olevan sen kanssa samaa mieltä.

3. Miten coronavirus vaikuttaa kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuihin?

Sen lisäksi, että koronaviruksen odotetaan vaikuttavan maailmantalouteen ja finanssiteknologiateollisuuteen, sen odotetaan vaikuttavan myös seuraaviin tekijöihin kryptovaluutta ja lohkoketjuyritykset. Lohkoketjuyritykset ovat nimiä yrityksille, jotka luovat lohkoketjuja, jotka ovat teknologiaa, joka jakaa digitaalista tietoa, jota ei voi kopioida. Lohkoketjut ovat kryptovaluutan selkäranka, sillä ne ovat hajautettuja, hajautettuja, julkisia pääkirjoja. Alla olevassa Blockgeeksin laatimassa kaaviossa on esitetty yksityiskohtaisesti kryptovaluutan rakentaminen.

pitkäaikaisvaikutus coronavirus maailmantalous

Tämä pandemia on muokannut tapaa, jolla maailma suhtautuu rahaan, varallisuuteen ja hallitukseen. Kuten aiemmin mainittiin, paperiraha on kuolemassa, ja kuten virus on osoittanut, se voi olla parempi ennemmin kuin myöhemmin, sillä koronavirus pystyy elämään paperiseteleissä yli kolme päivää, ja se auttoi viruksen leviämisessä. Ihmiset ovat nähneet, kuinka haavoittuvia markkinat ovat ja kuinka haavoittuvia heidän työpaikkansa ja toimeentulonsa ovat pandemioiden edessä. On vaikea ennustaa, pitävätkö ihmiset kryptovaluuttaa turvasatamana vai toisena riskinä, varsinkin kun kryptovaluuttaa ei ollut olemassa vuoden 2008 GFC:n aikana, eikä aiempiin suuntauksiin voida tukeutua markkinoiden kehityksen indikaattoreina.

On mielenkiintoista pohtia, kääntyvätkö ihmiset kryptovaluuttojen puoleen lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Bitcoin kärsi iskun koronaviruksen puhkeamisesta, ja kryptovaluutta kävi helmikuussa kauppaa alle $9 000:n helmikuussa ensimmäistä kertaa sitten tammikuun, mukaan lukien CoinDesk. Sitten taas maaliskuussa, Bitcoin kärsi toisen iskun pudottamalla alle $3,800 alue raportoi Cointelegraph. Vaikka Bitcoin syntyi eräänlaisena "digitaalisena kultana", joka ei liittyisi perinteisiin omaisuuseriin, joten se ei kärsisi samaa kohtaloa markkinoiden romahtaessa, nykyinen pandemia testaa sen luotettavuutta säilyttää arvo talouden laskusuhdanteiden aikana, kun rahoitusjärjestelmät romahtavat. Bitcoinin ohella maaliskuussa 2020 Ethereum laski yli 25% ($120:een), Bitcoin Cash - 30% ($179:ään), Litecoin - 23% ($36:een) ja Ripple - 17% ($0,17:ään). PaySpace Magazine. Tämä saattaa johtua siitä, että ihmiset haluavat vähentää riskiä markkinoilla, joita heillä tällä hetkellä on, kun otetaan huomioon epävarmuustekijät, joita öljymarkkinoiden romahtaminen ja uutiset pandemian leviämisestä aiheuttavat.

Kryptovaluutan piti teoriassa olla vähemmän riskialtis sijoituskohde ja kestää kriisejä. Joukkopaniikin ja taloudellisen ahdingon merkkien vuoksi monet sijoittajat hyppäsivät laivasta, kuten perinteisillä markkinoilla, joten kryptovaluuttojen suuntaus heijastelee osakemarkkinoiden suuntausta. Kryptovaluutat eivät ehkä olekaan niin turvallisia turvapaikkoja kuin niitä alun perin pidettiin. On vielä paljon ongelmia, kuten turvallisuus, laillisuus, yksinkertaisuus ja valtion sääntely.

Alalla on kuitenkin nähty joitakin myönteisiä ja johdonmukaisia ilmiöitä, kuten OTC-kaupankäynnin (OTC-kaupankäynnin) volyymi on kasvanut COVID-19-taudin puhkeamisen jälkeen. Myös Coinbase ja Kraken ovat nähneet kaupankäynnin volyymin kasvaneen viikkojen aikana epidemian alkamisen jälkeen. Stablecoins, Yhdysvaltain dollarin tukema digitaalinen valuutta, on nähnyt kaikkien aikojen korkeimman liikevaihdon, joka on ollut 568 miljoonaa tämän pandemian aikana, kun monet kauppiaat kääntyivät vakaampiin omaisuuseriin. Näyttää siltä, että digitaalisen valuutan heilahtelut ovat molempiin suuntiin ja koska CoinDesk lainasi Rupert Douglas, johtaja liiketoiminnan kehittämisen ja institutionaalisen myynnin Koine, joka tarjoaa selvitys ja säilytys kryptovaluutat, se on parhaiten kuvattu; "Vaikka vaihtoehtoisia arvovarastoja, kuten kultaa ja BTC ovat ralli vuoden alusta lähtien, ne eivät ole pärjänneet niin hyvin viime päivinä. Henki - kuten volatiliteetti - on päässyt pullosta, ja edessä on odotettavissa suuria heilahteluja kaikissa omaisuusluokissa."

COVID-19:n vaikutus ei näkynyt ainoastaan bitcoinin ja kryptovaluuttojen arvossa, vaan se vaikutti suuresti myös bitcoinin taustalla oleviin ohjelmoijiin eli louhijoihin erityisesti Kiinassa. Kiina oli johtava kaivosalan toimija, koska sähkön hinta oli alhainen ($0,03-$0,05 kilowattituntia kohti) ja kaivoslaitteita oli saatavilla, koska monet valmistajat ovat sijoittautuneet paikallisesti. Kiinassa suljettiin yli 40 kaivostoimintaa, koska ne eivät enää olleet kannattavia. Kun bitcoinin arvo laski alle $5 000:n, louhinta ei ollut enää kannattavaa, koska vaikka sähkön hinta olisi $0,04 kWh:lta, bitcoinin arvon täytyi olla $5 136, jotta louhijat olisivat kannattavia.
Cointelegraph. Tämä on seurausta vanhentuneiden laitteiden käytöstä Antminer S9s, Bitmainin suosittujen Antminer-tuotteiden vanhempi sukupolvi, sekä markkinoiden laskusta.

Virus on vaikuttanut lohkoketjuyrityksiin ja kryptovaluuttaan liittyviin viranomaismääräyksiin. Cointelegraph raportoi, että monet lohkoketjuyritykset ovat joutuneet sulkemaan toimistoja ja kokeneet hidastuksia, jotka johtuvat siitä, että etäyhteys työtä. Kiinalaiset kaivosyhtiöt joutuivat sulkemaan ovensa, ja ne ovat vasta nyt alkaneet avautua uudelleen pandemian pyyhkäistyä maan yli. Venäjän hallitus on puolittanut lohkoketjuteknologioiden kehittämiseen tarkoitetun budjetin ja lykännyt kryptovaluuttaa koskevan lain hyväksymistä toistaiseksi. Yhdysvalloissa taas Cointelegraphin kaltaiset yritykset ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Lohkoketjuyritykset ovat joutuneet vähentämään henkilökuntaa ja leikkaamaan palkkoja kuten kaikki muutkin toimialat, joihin COVID-19 vaikuttaa. Chainanlysis joutui leikkaamaan palkkoja 10% ja Elliptic joutui vähentämään henkilökuntaansa kolmanneksella Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Vaikka kryptoteollisuus on kriisin vuoksi järkyttynyt kuten suurin osa maailmasta, ne ovat tuoneet pandemiaan lisäarvoa tyypillisen työtehtävänsä ulkopuolella. Itse asiassa jotkut bitcoin-tekijät auttavat löytämään rokotteen koronavirusta vastaan. Ryhmä nimeltä CorohHope, joka kerää bitcoin-lahjoituksia joukkorahoituksella, pyrkii löytämään rokotteen virusta vastaan. Ryhmässä on kokenut biologi, joka työskentelee bitcoinereiden kanssa toivoen biohakkeroimalla ratkaisua pandemiaan, kertoo CoinDesk. He työskentelevät Food and Drug Administrationin (FDA) ulkopuolella löytääkseen rokotteen välttääkseen voimassa olevat säännökset, ja kun parannuskeino on löydetty, he luovuttavat sen FDA:n testattavaksi.

[wp-faq-schema title="4. FAQ" accordion=1]

5. Yhteenveto

COVID-19-epidemian puhkeaminen eli "suuri lukitus" alkoi maailmanlaajuisena terveyskriisinä ja muuttui maailmanlaajuiseksi rahoituskriisiksi. Tämä pandemia muutti maailmantaloutta, monia toimialoja, mukaan lukien fintech-teollisuutta, sekä testasi kryptovaluuttateollisuutta ja sen vahvuutta. Osakemarkkinat ja korot ovat laskeneet, kun taas työttömyys on noussut. Hallitusten ja toimialojen heikkoudet tulivat esiin. Kaikki ei kuitenkaan ole ollut negatiivista, vaan pandemiasta on seurannut paljon positiivista, kuten fintech-alan yleistyminen. Mikä tärkeintä, maailma voi käyttää vuoden 2020 terveys- ja talouskriisiä ohjeena seuraavaa kriisiä varten.