Myers-Briggsin persoonallisuustyypeistä harvinaisin, INFJ on luova kasvattaja, joka haluaa auttaa muita toteuttamaan potentiaalinsa. Heillä on vahva tunne henkilökohtaisesta rehellisyydestä, ja he ovat yleensä yksilöitä, jotka ovat omistautuneita ja luovia ja joilla on todellista lahjakkuutta auttaa muita omaperäisillä ratkaisuilla henkilökohtaisiin haasteisiin.

INFJ-persoonallisuus:

INFJ tarkoittaa introverttiutta, intuitiota, tunnetta ja arvostelukykyä. Tämä persoonallisuustyyppi saa energiansa viettämällä aikaa yksin ja keskittyy yleensä pikemminkin ideoihin ja käsitteisiin kuin yksityiskohtiin ja tosiasioihin. He tekevät päätöksiä arvojensa ja tunteidensa perusteella ja ovat mieluummin järjestelmällisiä ja suunnitelmallisia kuin spontaaneja. Heillä on taipumus olla myötätuntoisia, idealistisia ja herkkiä, ja heitä kutsutaan usein lempinimellä "neuvonantaja". Heitä ohjaavat syvästi harkitut henkilökohtaiset arvot, ja he usein kuvittelevat onnellisemman, täydellisemmän tuleva kaikille. Nykyhetken ankarat realiteetit saattavat usein lannistaa heidät, mutta he pysyvät usein sinnikkäinä ja motivoituneina ryhtymään myönteisiin toimiin. Heillä on luontainen halu tehdä kaikkensa parantaakseen maailmaa ja tehdäkseen siitä paremman paikan. He haluavat usein merkityksellistä elämää ja kaipaavat syvempiä yhteyksiä muihin ihmisiin, ja he arvostavat aitoja yhteyksiä ihmisiin, joihin he luottavat.

INFJ-persoonallisuustyypillä on ainutlaatuinen kyky aistia toisten motiiveja ja tunteita. Usein he tietävät, miltä toisesta tuntuu, ennen kuin henkilö itse tietää. He luottavat oivalluksiinsa, kun kyse on muista, ja luottavat kykyynsä lukea muita ihmisiä. Vaikka he ovat herkkiä, he ovat myös hyvin varautuneita ja yleensä yksityisiä ihmisiä, jotka ovat valikoivia jakamaan sisimpiä tunteitaan ja ajatuksiaan.

Työelämässä INFJ menestyy parhaiten uralla, jossa hän voi olla avuksi. He ovat luotettavia, kun on kyse monimutkaisten projektien visioimisesta, suunnittelusta ja toteuttamisesta humanitaaristen asioiden ja ihmisten tilanteen parantamisen hyväksi. He saavat työstään eniten tyydytystä, kun he voivat toteuttaa ideoitaan ja luoda rakentavaa muutosta muiden hyväksi. He ovat tyypillisesti järjestelmällisiä ja tekevät mieluiten työtä, jonka avulla he voivat saattaa projektit päätökseen järjestelmällisesti.

Parhaat urat INFJ:lle:

Työssään INFJ suosii usein ympäristöä, jossa hän voi työskennellä itsenäisesti. He suosivat yleensä rauhallisempaa ympäristöä, jossa he voivat kehittää ideoitaan ja ajatuksiaan täysin. Ihannetapauksessa he työskentelevät ympäristössä, joka on ahkera, harmoninen ja jossa keskitytään humanitaarisuuteen tai maailman parantamiseen jollakin tavalla. He työskentelevät yleensä parhaiten sellaisten työtovereiden kanssa, jotka ovat myös sitoutuneet tekemään myönteisiä muutoksia maailmassa.

Parhaat työpaikat INFJ:lle:

INFJ:lle tärkein kuljettaja Kun he valitsevat itselleen sopivaa uraa, heidän on löydettävä työ, joka vastaa heidän ihanteitaan ja arvojaan. INFJ-persoonallisuustyypit työskentelevät usein aloilla tai tehtävissä, joissa he voivat käyttää taitojaan ja arvojaan muiden auttamiseksi, kuten koulutuksessa, terveydenhuollossa ja neuvonnassa. Monilla INFJ-tyypeillä on myös luova ote, ja he arvostavat työtä, jossa he voivat käyttää sitä. Joitakin INFJ:n parhaita uravaihtoehtoja ovat muun muassa seuraavat:

- Sosiaalipalvelut ja neuvonta:

INFJ on tyypillisesti hyvä kuuntelija, ja tämä persoonallisuustyyppi ajattelee syvällisesti ja oivaltavasti, kun on kyse henkilökohtaisista ongelmista. Heidän korkea intuitionsa muita ihmisiä kohtaan ja kärsivällisyytensä hankalissa tunnetilanteissa selviytymisessä tekevät heistä sopivia sosiaalipalvelujen tai neuvonnan tehtäviin. He ovat usein myötätuntoisia ja omistautuneita saamaan asiakkailleen parhaat mahdolliset tulokset. INFJ-ihmiset viihtyvät hyvin esimerkiksi neuvonantajan, kliinisen psykologin tai sosiaalityöntekijän tehtävissä.

- Terveydenhuolto:

Terveydenhuolto on toinen ihanteellinen ala INFJ-persoonallisuustyypille. Terveydenhuoltoalalla INFJ-ihminen voi yhdistää syvän huolenpidon ja huolen toisten hyvinvoinnista sekä älylliset kykynsä. INFJ:t pitävät usein myös luonnontieteistä ja nauttivat näistä tehtävistä, joissa he voivat yhdistää sekä tieteelliset Tieto ja auttaa muita. INFJ-persoonallisuustyypille ihanteellisia terveydenhuollon ammatteja ovat esimerkiksi psykiatri, hieroja, ravitsemusterapeutti, perhelääkäri, lääketieteen tutkija, toimintaterapeutti ja kansanterveyskasvattaja.

- Liiketoiminta ja oikeus:

INFJ-persoonallisuustyyppi voi myös usein hakeutua uralle, jossa hän voi tuoda inhimillisen kosketuksen yritysmaailmaan. Tämä persoonallisuustyyppi sopii usein erinomaisesti uratehtäviin liike-elämässä, joissa keskitytään muiden auttamiseen, kuten koulutukseen ja henkilöstöhallintoon. Oikeustieteen alalla heitä saattaa vetää puoleensa humanitaariset ammatit, joissa he voivat käyttää taitojaan ja arvojaan muiden auttamiseksi. Joitakin INFJ:n harkitsemia liike-elämän ja juridisia uramahdollisuuksia ovat esimerkiksi yrityskouluttaja, henkilöstöpäällikkö, ihmisoikeusjuristi, ympäristöjuristi ja oikeudellinen sovittelija.

- Tiede:

INFJ-persoonallisuustyyppi nauttii usein tieteellisen uran älyllisistä haasteista. He työskentelevät usein tieteellisillä urilla, jotka ovat heidän arvojensa mukaisia, kuten ympäristötieteiden, elintarviketieteiden, yhteiskuntatieteiden ja sukututkimuksen aloilla.

- Taiteet ja kielet:

INFJ-persoonallisuustyyppi nauttii usein kielen ilmaisuvoimasta. Lisäksi heillä on usein korkea keskittymis- ja keskittymiskyky, jota vaaditaan erinomaisen kirjoittajan tai toimittajan työssä. Myös taiteen ilmaisuvoima ja kyky käyttää taidetta hyväkseen voivat houkutella INFJ-persoonallisuustyyppiä. Tämän persoonallisuustyypin ihanteellisia taide- ja kieliuratehtäviä ovat esimerkiksi kirjailija, kääntäjä, kirjastonhoitaja, graafinen suunnittelija, sisustussuunnittelija ja animaattori.

- Koulutus:

Luokkahuoneen edessä opettaminen sopii usein paremmin ekstrovertille persoonallisuustyypeille ja voi olla INFJ:lle ylivoimaista, mutta koulutusalalla on myös muita, henkilökohtaisempia uratyyppejä, jotka saattavat sopia paremmin INFJ:lle, joka usein nauttii siitä, että auttaa muita kasvamaan ja kehittymään. Kasvatusalan urat, joissa työskennellään yksilöiden tai pienempien ryhmien kanssa, kuten erityisopettajat tai koulunkäynninohjaajat, ovat usein ihanteellisia valintoja INFJ:lle.

INFJ-persoonallisuuden urat, joita kannattaa välttää:

INFJ:n tarve tehdä maailmasta parempi paikka ja auttaa muita tarkoittaa sitä, että jotkut roolit jättävät tämän persoonallisuustyypin tyytymättömäksi, täyttymättömäksi ja jopa surulliseksi ja vihaiseksi. Joissakin ammateissa vaaditaan käyttäytymistä ja ajattelua, joka ei ole INFJ:lle kovin luontevaa. Jos olet tätä Myers-Briggsin persoonallisuustyyppiä, joitakin tärkeimpiä vältettäviä ammatteja ovat muun muassa seuraavat:

- Myynti:

INFJ-persoonallisuustyyppi kamppailee eniten nykyaikaisen yritysmaailman tehtävissä, erityisesti myynnissä. Herkän persoonallisuutensa ja suuren empatiakykynsä vuoksi INFJ-tyyppi voi usein kokea olevansa liian myötätuntoinen ollakseen kilpailukykyinen, eikä hän todennäköisesti nauti siitä, että suostuttelee muita ostamaan tuotetta tai palvelua. Lisäksi he eivät ehkä pääse eteenpäin myyntitehtävissä, koska heidän epäitsekäs luonteensa voi helposti johtaa siihen, että heitä käytetään hyväksi.

- Rahoitus:

INFJ-persoonallisuus ei ole kiinnostunut työskentelemään tietojen ja yksityiskohtien parissa. Heidän mielestään talous ja raha eivät useinkaan innosta, eikä rahanhallinta aina kuulu heidän parhaimpiin taitoihinsa, joten ura rahoitusalalla ei todennäköisesti sovi heille parhaiten. INFJ kiinnittää kuitenkin huomiota taloudellisiin yksityiskohtiin, jos ne liittyvät asiaan, josta hän on innostunut ja jolla on suuri myönteinen vaikutus muihin.

- Armeija:

Armeijassa palvelevat ihmiset on koulutettu noudattamaan käskyjä kyseenalaistamatta, ja heidän on noudatettava tiukkoja sääntöjä ja tiukkaa aikataulua. Tämä tekee siitä sopimattoman roolityypin INFJ-persoonallisuustyypille, sillä INFJ:llä on taipumus antaa paljon arvoa yksilölliselle tarkoitukselle, luovuudelle ja intuitiolle. INFJ:n olisi hyvin vaikea sopeutua siihen, että häntä rajoitetaan tiettyihin sääntöihin ja hän tottelee käskyjä kyseenalaistamatta.

- Politiikka:

Politiikan parissa työskentely tarkoittaa usein sitä, että olet jatkuvasti julkisuudessa. Tämä tekee siitä vaikean uravalinnan INFJ:lle, jonka olisi vaikea olla koko ajan helposti lähestyttävä. Poliitikkojen ja muiden ammattilaisten on oltava vuorovaikutuksessa monien eri ihmisten kanssa, mikä olisi nopeasti ylivoimaista introvertille ja varautuneelle INFJ:lle.

- Asiakaspalvelu:

Vaikka INFJ voi nauttia asiakaspalvelutehtävistä, joissa hän voi auttaa muita, tämäntyyppinen työ ei todennäköisesti tarjoa hänelle riittävästi tyydytystä ja täyttymystä. Asiakaspalvelutyössä INFJ ei useinkaan pääse syvällisempiin asioihin, joita hän haluaisi tutkia, ja se vaatii yleensä myös vuorovaikutusta monien eri ihmisten ja persoonallisuuksien kanssa päivän mittaan, mikä uuvuttaa INFJ:n nopeasti. Tämä persoonallisuustyyppi on todennäköisesti tyytymätön asiakaspalveluun, sillä hän haluaa pikemminkin edistää ihmisten elämää jollain merkityksellisellä tavalla kuin korjata pinnallisia ongelmia.

Harvinaisin Myers-Briggsin persoonallisuustyyppi soveltuu parhaiten uralle, jolla hän voi todella vaikuttaa muiden elämään.