Myers-Briggsin ESTP-persoonallisuustyyppi on energinen ja jännitystä etsivä. He ovat usein parhaimmillaan kriisitilanteissa ja tuovat dynaamista energiaa vuorovaikutukseensa muiden kanssa. He pystyvät arvioimaan tilanteen nopeasti ja ajattelemaan nopeasti, ja heillä on vahva kyky vastata ongelmiin välittömästi käytännön ratkaisulla.

ESTP-persoonallisuus:

ESTP tarkoittaa ekstrovertoitunutta, aistivaa, ajattelevaa ja havaitsevaa. ESTP-persoonallisuustyyppi on henkilö, joka saa energiansa viettämällä aikaa muiden kanssa. Hän keskittyy mieluummin yksityiskohtiin ja tosiasioihin kuin käsitteisiin ja ideoihin ja tekee päätöksiä mieluummin logiikan ja järjen kuin tunteiden perusteella. He haluavat kuitenkin olla joustava ja spontaania eikä niinkään organisoitua ja suunniteltua. He saavat usein lempinimen "dynamo", koska he suhtautuvat elämäänsä aktiivisesti ja suurella energialla.

ESTP-ihminen on usein juhlien henki, leikkisä, aktiivinen ja huumorintajuinen. Heillä on terävä havainnointikyky, jota he usein käyttävät käytännössä arvioidakseen yleisöään ja pystyäkseen pitämään vuorovaikutuksen sujuvana ja jännittävänä sopeutumalla nopeasti. He ovat tyypillisesti hyvin sosiaalisia yksilöitä ja pitävät asiat mieluummin hassuina ja nopeatempoisina kuin vakavina tai tunteikkaina.

Koska ESTP-ihmiset ovat erittäin energisiä ihmisiä, ei ole yllättävää, että he ovat urheilijoita. He liikkuvat fyysisessä ympäristössään helposti ja ovat yleensä hyvin koordinoituja. Heillä on fyysisiä kykyjä, joita he käyttävät mielellään seikkailun ja jännityksen tavoitteluun, ja usein he toteuttavat taitojaan käytännössä toiminnassa, joka voi joskus olla jopa vaarallista.

ESTP-persoonallisuustyyppi keskittyy hetkelliseen toimintaan. He ovat yleensä hyvin sitoutuneita ympäristöönsä ja heillä on vahva kyky nopea käytännön ongelmanratkaisu. He ovat usein erinomaisia hätätilanteissa, koska he pystyvät nopeasti soveltamaan loogista päättelyä tilanteissa, joissa tarvitaan välitöntä toimintaa. He haluavat mieluummin nähdä konkreettisia, hetkessä saavutettavia tuloksia ja ovat vähemmän huolissaan pitkän aikavälin tavoitteista.

Parhaat urat ESTP:lle:

ESTP viihtyy parhaiten työympäristössä, jossa hänen tehtävänään on ratkaista loogisia ongelmia hetkessä. Tyypillisesti näillä henkilöillä on hyvä käsitys tilanteen realiteeteista ja resursseista, joita he pystyvät käyttämään. Heillä on vahva käsitys tämänhetkisistä tosiasioista, minkä ansiosta he näkevät nopeat ratkaisut vaikeista tilanteista ennen muita.

Työpaikalla ESTP luottaa aiempaan kokemukseensa varmistaakseen, että hän valitsee parhaat lähestymistavat nykyisiin tilanteisiin. He ovat usein käytännönläheisiä työntekijöitä, joilla on vahva liikeaisti siitä, miten asiat toimivat. He ovat joustavia lähestymistavoissaan, vaikka heillä voi joskus olla vaikeuksia hahmottaa abstraktia ideaa. He kokeilevat mitä tahansa kerran, kunhan se kuulostaa heidän mielestään loogiselta.

Useimmiten ESTP-persoonallisuustyyppi hakeutuu uralle, jossa hän voi hyödyntää luontaisia mekaanisia taitojaan, urheilullisuuttaan ja kykyään neuvotella ympäristöstään. He työskentelevät yleensä mieluummin esineiden kuin ideoiden parissa. He inhoavat työpöydän taakse juuttumista ja suosivat töitä, joissa he voivat olla liikkeellä.

Tämä persoonallisuustyyppi suosii työympäristöä, joka voi olla hieman arvaamaton ja jossa he voivat nauttia seikkailuista työpäivän aikana. Paras työympäristö ESTP:lle on sellainen, jossa hänellä on runsaasti joustavuutta ratkaista ongelmia nopeasti ilman, että hänen tarvitsee noudattaa liian usein määrättyjä suunnitelmia tai menettelytapoja.

Parhaat työpaikat ESTP:lle:

Koska ESTP:llä on vahvat tekniset ja käytännölliset taidot ja hyvä kyky nopeaan ongelmanratkaisuun jopa hätätilanteissa, hän sopii usein erinomaisesti nopeatempoisiin ja joskus jopa riskialttiisiin uravalintoihin. Tämän persoonallisuustyypin ihanteellisia urapolkuja ovat muun muassa seuraavat:

- Yrittäjä:

ESTP sopii hyvin oman yrityksen perustamiseen, sillä hyvän yrittäjän on oltava itse-aloittaja, jolla on kyky kehittää yritystä tai hanketta alusta alkaen. Heillä on monia taitoja, joita tarvitaan yrittäjyydessä menestymiseen, kuten johtajuus, päätöksenteko ja oma-aloitteisuus. ESTP-persoonallisuustyypillä on myös yleensä erinomaiset ihmissuhdetaidot, minkä vuoksi he sopivat hyvin tähän tehtävään, sillä he tuovat dynaamisen energiansa mukaan vuorovaikutukseen osakkeenomistajien, tavarantoimittajien, sijoittajien ja kollegoiden kanssa.

- Myyntipäällikkö:

Myyntipäällikön tehtävä voi olla ihanteellinen ESTP:lle, joka nauttii organisaation myyntitiimien toiminnan ohjaamisesta. Myyntipäälliköiden on asetettava tavoitteita ja neuvottava myyntiedustajia toimintojen tehostamisessa ja suorituskyvyn parantamisessa, mikä tarjoaa ESTP:lle paljon ongelmanratkaisutehtäviä, joihin hän voi tarttua. Luontaiset johtamistaidot ja vakuuttavuus, joita monilla ESTP-henkilöillä on, tekevät heistä ihanteellisia tähän tehtävään.

- Ensihoitaja:

Ensihoitajat ovat ensimmäisiä vastaajia lääketieteellisessä hätätilanteessa. He työskentelevät hätätilanteessa usein yhdessä muiden hätäkeskusten kanssa tarjotakseen palveluja potilaille ja varmistaakseen, että heidät kuljetetaan turvallisesti hoitolaitokseen jatkohoitoa varten. Koska ESTP nauttii usein nopeatempoisesta urasta ja on luonnostaan hyvä hätätilanteissa, tämä persoonallisuustyyppi sopii erinomaisesti tälle uralle. Lisäksi heidän kykynsä tehdä nopeita päätöksiä soveltamalla logiikkaa stressaavissa tilanteissa tekee heistä erityisen sopivia tämäntyyppiseen työhön.

- Rakennuspäällikkö:

Rakennuspäälliköiden tehtävänä on suunnitella ja valvoa rakennushankkeita, kuten siltoja, teitä ja rakennuksia. ESTP-persoonallisuustyypillä on usein vahvat projektinhallintataidot, joten he sopivat erinomaisesti tähän tehtävään, jossa heidän on säännöllisesti työskenneltävä yhdessä ammattilaisten, kuten arkkitehtien, insinöörien ja valtion virkamiesten, kanssa. Tämä ura voi olla erittäin energinen ja aktiivinen, mikä on tyypillisesti ESTP-tyypin mieleen.

- Poliisietsivä:

Poliisietsivillä on tärkeä rooli rikosoikeusjärjestelmässä, sillä he suojelevat yhteisöjä ja ratkaisevat tapauksia tutkimalla rikoksia. ESTP-persoonallisuustyyppi on ihanteellinen poliisietsivä vahvan kriittisen ajattelunsa ja luontaisen tarkkaavaisuutensa ansiosta. Lisäksi tämä työala on usein varsin aktiivinen ja energinen, mikä tyydyttää ESTP:tä, joka kaipaa arvaamattomuutta ja riskitasoa.

- Näyttelijä:

Monilla ESTP-henkilöillä on luontaista kunnianhimoa ja tarmoa, jota heiltä vaaditaan menestyväksi näyttelijäksi. He myös todennäköisemmin pyrkivät luonnostaan parrasvaloihin. Näytteleminen on myös ura, jolla ESTP pystyy tyydyttämään jännityksen ja vaihtelun tarpeen työssään. mahdollisuudet työskennellä uusien projektien parissa ja olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa.

- Ammattiurheilija:

Ammattilaisurheilijan rooli sopii hyvin ESTP:lle, koska hän on luonnostaan urheilullinen ja energinen. Ammattilaisurheilu antaa myös mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa monien erilaisten ihmisten kanssa ja ottaa roolinsa valokeilaan, mikä on ESTP:n mielestä viehättävää. Jalkapallon kaltaiset ammattilaisjoukkueurheilulajit sopivat erinomaisesti ESTP:lle, koska heillä on paljon mahdollisuuksia soveltaa logiikkaa ja tehdä nopeita päätöksiä pelin aikana.

ESTP-persoonallisuuden urat, joita kannattaa välttää:

Vaikka ESTP:n energia ja tarmokkuus voivat johtaa hänet menestymään millä tahansa uralla, tietyt ammatit eivät yksinkertaisesti sovi hänen luontaisille kyvyilleen ja lahjoilleen, ja ne voivat jättää ESTP:n tuntemaan itsensä turhautuneeksi, täyttymättömäksi ja jopa tylsistyneeksi työssä. Tämän persoonallisuustyypin kannattaa välttää muun muassa seuraavia ammatteja:

- Kirjoittaja:

Kirjailijan työ on usein melko eristäytynyttä, mikä kuulostaa painajaiselta sosiaaliselle ESTP:lle, joka työskentelee mieluummin osana tiimiä aina kun mahdollista. Lisäksi tämä tehtävä ei useinkaan tarjoa paljon jännitystä tai jännitystä, ja se käy nopeasti tylsäksi seikkailunhaluiselle ESTP:lle.

- Kuorma-auton kuljettaja:

Toinen eristävä tehtävä, jossa ihmiset viettävät paljon aikaa yksin, on kuorma-auton kuljettaja. kuljettaja. Tuntikausia yksin matkustamossa istuminen on rooli, joka varmasti tekee sosiaalisesta perhosesta ESTP:stä täysin hullun. Kun ei ole ketään, jonka kanssa puhua, eikä kovinkaan paljon päätöksiä tai ajateltavaa, ESTP-persoonallisuustyyppi todennäköisesti turhautuu pahasti.

- Psykologi:

Vaikka ESTP-persoonallisuustyypin innokkaat sosiaaliset taidot tekevät heistä hyviä keskustelemaan ihmisten kanssa, he ovat usein aivan liian loogisia ja kiinnostuneita nykyhetkestä toimiakseen psykologina. Tämäntyyppinen työ todennäköisesti hämmentää heitä, sillä monimutkaisten tunteiden ymmärtäminen ja menneisyyden tutkiminen eivät ole heidän vahvuutensa.

- Kirjanpitäjä:

Toinen työ, josta tulee todennäköisesti hyvin tylsä ESTP:lle, on kirjanpito. Toistuvien tehtävien tekeminen ilman suurempia tai pienempiä seikkailuja ei todennäköisesti sovi ESTP:lle, joka usein inhoaa työpöydän takana olemista ja kyllästyy nopeasti.

Energinen ja erittäin aktiivinen ESTP-tyyppi viihtyy parhaiten energisessä ja arvaamattomassa ympäristössä, jossa hän voi soveltaa logiikkaa nopeiden päätösten tekemiseen myös stressaavissa tai hätätilanteissa.