Myers-Briggsin ENTP-persoonallisuustyyppi on innostunut innovaattori, joka on motivoitunut löytämään uusia ratkaisuja haastaviin ongelmiin. Tämä persoonallisuustyyppi on yleensä utelias ja älykäs, ennakkoluuloton ja epäsovinnainen. Heidät tunnetaan myös nimellä visionääri, ja he pyrkivät ymmärtämään ihmisiä, järjestelmiä ja periaatteita ympärillään ja haluavat analysoida, ymmärtää ja vaikuttaa muihin.

ENTP-persoonallisuus:

ENTP tarkoittaa ekstravertoitunutta, intuitiivista, ajattelevaa ja havaitsevaa. Ekstrovertteina he saavat energiaa viettämällä aikaa muiden kanssa. He keskittyvät mieluummin ideoihin ja käsitteisiin kuin yksityiskohtiin ja tosiasioihin, mutta tekevät päätöksiä järjen ja logiikan perusteella. Suunnitelmia tehdessään he ovat yleensä spontaanimpia ja joustava verrattuna huolellisesti järjestettyyn.

ENTP nauttii uusien ideoiden tutkimisesta, ja tyypillisesti hän tykkää vitsailla muiden kanssa. Heillä on hyvä kielitaito ja nopea nokkeluus, jota he käyttävät pitääkseen yliotteensa ryhmissä. Vaikka tämä persoonallisuustyyppi nauttii toisten haastamisesta, he yleensä myös elävät ja antavat muiden elää, ja he harvoin tuomitsevat muita.

Työssä ENTP-persoonallisuustyyppi nauttii innovatiivisten ratkaisujen soveltamisesta haastaviin ongelmiin. He pyrkivät parantamaan järjestelmien vaikuttavuutta ja tehokkuutta, ja usein he toimivat työssään yrittäjähenkisesti. He lähestyvät tehtäviä mieluiten jäsentymättömästi ja rennosti ja pitävät työympäristöstä, jossa heidän luovuuttaan ei ole rajoitettu.

ENTP-persoonallisuustyyppi arvostaa pätevyyttä ja haluaa usein olla valitsemansa alan asiantuntija. He nauttivat työympäristöstä, jossa heidän on jatkuvasti parannettava taitojaan ja kehitettävä itseään. Tieto. He arvostavat usein myös valtaa ja etsivät uraa, joka tarjoaa heille yhteyksiä vaikutusvaltaisiin ihmisiin ja mahdollisuuden lisätä omaa vaikutusvaltaansa muihin.

Parhaat urat ENTP:lle:

Paras työympäristö ENTP:lle on älyllisesti haastava ja sellainen, jossa häntä ympäröivät älykkäät ja luovat työtoverit. He eivät pidä jäykästä työpaikasta, vaan haluavat mieluummin työpaikan, jossa he voivat käyttää luovuuttaan ja kehittää innovatiivisia ideoita ja ratkaisuja. ENTP-persoonallisuustyyppi ei nauti rutiini ja suosii sen sijaan ideoita ja spontaaniutta. He kyllästyvät helposti, kun heidän on huolehdittava yksityiskohdista tai toistettava tehtäviä, ja he viihtyvät parhaiten tehtävässä, jossa työ on hyvin käsitteellistä ja jossa he voivat ratkaista ongelmia luovasti ilman, että heidän tarvitsee keskittyä yksityiskohtiin.

Parhaat työpaikat ENTP:lle:

ENTP löytää paljon tyydytystä ja täyttymystä uralla, jossa hän voi soveltaa luontaista innovatiivista mieltään haastaviin ongelmiin. Heillä on taipumus suhtautua työhönsä yrittäjähenkisesti ja he tarvitsevat paljon vapautta työympäristössään, mikä tarkoittaa, että he eivät välttämättä sovi joka paikkaan. Heille sopivassa työssä heidän henkisyydellään ja kekseliäisyydellään ei kuitenkaan ole rajoja. Parhaita urapolkuja ENTP:n kannattaa harkita muun muassa seuraavilla aloilla:

- Taide ja muotoilu:

Taide- ja muotoiluala on usein yksi ENTP:n ihanteellisimmista ammattialoista. ENTP-persoonallisuustyypin ilmaisuvoimainen ja innovatiivinen luonne antaa heille mahdollisuuden loistaa taiteen alalla. Ihanteellisia urapolkuja ovat esimerkiksi luova johtaja, elokuvatuottaja, pelisuunnittelija, valokuvaaja ja copywriter.

- Liiketoiminta ja teknologia:

Liiketoiminta ja teknologia on toinen ENTP:lle ihanteellinen vaihtoehto, ja monet uravaihtoehdot voivat sopia hänelle. Koska ENTP nauttii aidosti ideoiden ja konseptien analysoinnista ja analysoinnista sen määrittämiseksi, mikä toimii hyvin ja mikä ei, hän viihtyy usein hyvin liike-elämässä. Lisäksi ENTP:n yrittäjähenkinen luonne tarkoittaa sitä, että hän johtaa usein omaa yritystään. Harkittavia urapolkuja ovat esimerkiksi ohjelmistokehittäjä, liikekonsultti, pörssimeklari, taloussuunnittelija, tuotepäällikkö, järjestelmäanalyytikko, tietokoneohjelmoija, koulutuspäällikkö, pääomasijoittaja, asianajaja ja suhdetoiminnan asiantuntija.

- STEM:

ENTP viihtyy usein hyvin myös tieteellisissä tehtävissä, sillä näissä tehtävissä älyllistä uteliaisuutta usein kannustetaan ja palkitaan. Jos ENTP haluaa tehdä STEM-uraa, on kuitenkin tärkeää harkita tehtävää, jossa työ ei sisällä paljon rutiinitehtäviä. ENTP viihtyy todennäköisimmin STEM-työssä, joka sisältää luovaa, käytännönläheistä työtä.

- Terveydenhuolto:

Terveydenhuoltoalalla työskentely voi myös olla ihanteellinen valinta ENTP-ihmiselle. Erityisesti lääkärin rooli on usein ihanteellinen ENTP-henkilölle, sillä tässä tehtävässä sinun on käytettävä viestintätaitoja ja luovaa ajattelua potilaiden diagnosoimiseksi ja hoitamiseksi. Lisäksi tehtävä edellyttää ENTP:ltä jatkuvaa uuden oppimista ja tietojensa parantamista. On myös monia mahdollisuudet lääkärit voivat erikoistua ja keskittyä tiettyyn lääketieteen alaan, kuten onkologiaan, pediatriaan, kirurgiaan, sisätauteihin, synnytyksiin ja muihin aloihin. Lääkärinä työskentely houkuttelee ENTP:tä myös siksi, että työympäristöjä on monenlaisia, kuten sairaaloita, klinikoita ja muita - monissa niistä on paljon vuorovaikutusta potilaiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

- Politiikka:

Politiikan parissa työskentely sopii erinomaisesti monille ENTP-persoonallisuustyypin edustajille. Työskentely poliitikkona voi olla houkuttelevaa tälle ekstrovertille yksilölle, joka on sitoutunut selvittämään, mikä ei toimi hyvin, ja tekemään parannuksia. Poliitikon tehtäviin kuuluu kehittää politiikkaa ja lakeja, joiden avulla voidaan hallita yhteisöä tai kansakuntaa. ENTP:llä on usein luonnostaan monenlaisia taitoja, joita tarvitaan menestyksekkääseen työskentelyyn poliitikkona, mukaan lukien aktiivinen kuuntelutaito ja kyky viestiä monimutkaisista asioista selkeästi ja tiiviisti muille. Lisäksi lainsäädännön kehittäminen edellyttää poliitikoilta luovaa ongelmanratkaisu- ja loogista päättelykykyä.

ENTP-persoonallisuus Urat, joita kannattaa välttää:

Kuten kaikkien Myers-Briggsin persoonallisuustyyppien kohdalla, on olemassa tiettyjä urapolkuja, jotka eivät yksinkertaisesti sovi ENTP:lle. Vaikka ENTP:llä on taitoja, joiden avulla hän voi menestyä millä tahansa valitsemallaan uralla, jotkin työalat eivät yksinkertaisesti tarjoa ENTP:lle suurta tyydytystä ja täyttymystä, ja niitä on parasta välttää. Tällaisia ovat mm:

- Hallinnolliset roolit:

Vaikka hallinnollinen työ sopii ihmisille, jotka haluavat saada suuren työmäärän hoidettua yksin, se ei ole aina paras valinta ENTP:lle, sillä se ei yksinkertaisesti vastaa heidän taitojaan ja arvojaan. Koska tämä työ on luonteeltaan niin toistuvaa ja ennustettavaa, että ENTP:lle ei ole paljon mahdollisuuksia luovuuteen ja ongelmanratkaisuun, siitä tulee lopulta hyvin tylsää.

- Ajaminen:

Kuljettajan tehtävät sopivat ihmisille, jotka eivät välitä viettää paljon aikaa yksin, tehdä toistuvia tehtäviä ja ajaa säännöllisesti samoja reittejä. Tästä tulee kuitenkin nopeasti hyvin turhauttavaa ja tylsää ENTP:lle, joka työskentelee mieluummin ympäristössä, jossa hänellä on enemmän vapautta ajatella ja luoda. Lisäksi työn yksinäinen luonne tarkoittaa, että ekstrovertti ENTP kyllästyy nopeasti ja menettää motivaationsa, sillä hän saa energiaa viettämällä aikaa muiden kanssa ja antamalla ideoita muille.

- Kirjanpito:

Vaikka jotkut rahoitusalan tehtävät mahdollistavat luovuuden ja omien ideoiden keksimisen, kirjanpitäjän roolia kannattaa välttää, jos olet ENTP-persoonallisuustyyppiä. Tällainen rooli ei kannusta luovuuteen, ja se tekee ENTP:n ajan mittaan varmasti hulluksi ja saa hänet jopa tuntemaan itsensä riittämättömäksi ja tukahdutetuksi työssä.

- Asiakaspalvelu:

Vaikka ENTP-persoonallisuustyypin ekstroverttius saattaa auttaa joissakin asiakaspalvelutehtävissä, valtaosa asiakaspalvelun urapoluista ei yleensä sovi ENTP:lle. Tämä johtuu siitä, että näissä tehtävissä ei useinkaan ole tilaa luovalle ajattelulle, ja ENTP:lle, joka pitää mieluummin mielensä avoimena ja tekee päätökset myöhemmin, asiakaspalvelutyöskentelystä voi tulla nopeasti hyvin turhauttavaa ja jopa ylivoimaista.

- Opetus:

Vaikka jotkin opettajan tehtävät mahdollistavat luovuuden ja kokeilun, perinteiset opettajan tehtävät, joissa on noudatettava tiettyä opetussuunnitelmaa, eivät tyypillisesti sovi ENTP:lle parhaiten, ja hän kyllästyy nopeasti tarjottavan henkisen stimulaation puutteeseen. ENTP-ihmiset oppivat yleensä nopeasti, ja he haluavat mieluummin taivuttaa sääntöjä ja kokeilla hieman kuin noudattaa sääntöjä. Opettajan tehtävässä, joka sallii enemmän kokeiluja ja luovuutta, ENTP voi kuitenkin kukoistaa, sillä heillä on yleensä luonnostaan hyvät viestintätaidot.

Vaikka kaikki ENTP:t ovat erilaisia, ja ura, joka sopii hyvin yhdelle ENTP:lle, ei välttämättä sovi toiselle, on useita tehtäviä, jotka ovat yleensä parempi vaihtoehto tämän Myers-Briggsin persoonallisuustyypin edustajille. ENTP-tyyppi työskentelee mieluiten tehtävässä, jossa hän voi olla luova, kokeilla ja keksiä omia ideoitaan. Heidän tulisi välttää toistuvaa työtä tai työtä, jossa heillä ei ole paljon mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä muiden kanssa.