ENTJ-persoonallisuustyyppiä kuvataan karismaattiseksi, energiseksi ja yrittäjähenkiseksi yksilöksi. Tämän persoonallisuustyypin ihmiset ovat yleensä hyvin motivoituneita ja keskittyneitä. He viihtyvät hyvin johto- ja johtajatehtävissä ja saavat helposti muiden luottamuksen. Heillä on synnynnäistä rohkeutta ja halua ottaa hallintaansa lähes kaikki tilanteet.

ENTJ-persoonallisuus:

ENTJ tarkoittaa ekstrovertti, intuitiivinen, ajatteleva ja arvosteleva. Ekstrovertti ENTJ saa energiaa viettämällä aikaa muiden kanssa. Hän keskittyy mieluummin ideoihin ja käsitteisiin kuin yksityiskohtiin ja tosiasioihin ja tekee päätöksiä logiikan ja järjen perusteella. He ovat mieluummin järjestäytyneitä ja suunnitelmallisia kuin spontaaneja.

ENTJ-persoonallisuus on strateginen johtaja, joka on motivoitunut organisoimaan ja johtamaan muutoksia. Nämä henkilöt ovat tyypillisesti nopea käsitteellistämään uusia tilanteita, ja he ovat usein ensimmäisten joukossa, jotka huomaavat tehottomuuden. He nauttivat pitkän aikavälin suunnitelmien laatimisesta tavoitteidensa saavuttamiseksi ja ovat erinomaisia loogisessa päättelyssä. Yksilöinä he ovat usein varsin teräväsilmäisiä ja sanavalmiita.

ENTJ on objektiivinen ja analyyttinen. He nauttivat järjestyksen luomisesta ympäröivään maailmaan ja nauttivat parempien vaihtoehtojen löytämisestä ja toteuttamisesta, kun he huomaavat järjestelmässä puutteita. He ovat itsevarmoja ihmisiä, jotka usein nauttivat johtotehtävistä; he näkevät yleensä roolinsa johtajana ja johtajana ja ovat hyviä organisoimaan sekä prosesseja että ihmisiä varmistaakseen, että tavoitteet saavutetaan.

Johtajatehtävissä ENTJ on taitava organisoimaan ja toteuttamaan pitkän aikavälin muutossuunnitelmia. He haluavat mieluummin hallita asioita ja ottavat usein vapaaehtoisesti mahdollisimman paljon päätösvaltaa ja vastuuta. He ovat demokraattisia, kun on kyse uusista ideoista, ja kuuntelevat mielellään uusia näkökulmia, mutta ovat kuitenkin komentavia, kun on aika tehdä päätös. Kun he ovat jo tehneet päätöksensä, ENTJ:stä tulee hyvin keskittynyt toimimaan. Heillä on tapana nauttia vaikeiden ongelmien ratkaisemisesta ja tavoitteiden saavuttamisesta ajallaan.

Parhaat urat ENTJ:lle:

ENTJ-persoonallisuustyyppi on taipuvainen hakeutumaan johto- ja hallintotehtäviin, joissa he voivat kehittää strategioita tuottavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. He suosivat tehtäviä, joissa he toimivat johtajana tai esimiehenä, ja haluavat urapolun, jossa heillä on mahdollisuus johtaa organisaatiomuutosta.

Työssään ENTJ-persoonallisuustyypit nauttivat yleensä monimutkaisten ongelmien ratkaisemisen haasteista ja käyttävät aikaa monimutkaisten järjestelmien ymmärtämiseen, jotta he voivat selvittää, miten niitä voidaan parantaa. Tämä persoonallisuustyyppi on taitava havaitsemaan luonnostaan mahdollisuudet parantamiseen ja nauttivat sellaisten tiimien johtamisesta, jotka jakavat ja toteuttavat heidän visionsa ja tavoitteensa. He arvostavat työympäristöä, joka on jäsennelty mutta joka kannustaa innovointiin ja perinteistä poikkeamiseen. Tyypillisesti ENTJ-persoonallisuustyyppi on ahkera ja motivoitunut, ja he haluavat, että heidän ponnistelunsa palkitaan rahalla, arvostuksella ja vallalla.

Mitkä ovat parhaat työpaikat ENTJ:lle?

Heidän motivoitunut ja ahkera luonteensa tarkoittaa, että ENTJ pärjää usein paremmin strukturoidulla uralla. ENTJ:lle sopivat parhaiten uratyypit, jotka haastavat heitä, asettavat heidät johtotehtäviin ja vaativat itse-motivaatio. ENTJ-persoonallisuustyypin parhaita uravaihtoehtoja ovat mm. seuraavat:

- Myynti:

Koska ENTJ-persoonallisuustyyppi on ekstrovertti, he työskentelevät usein menestyksekkäästi myyntitehtävissä. Tämä persoonallisuustyyppi saa energiaa vuorovaikutuksesta toisten kanssa, ja ENTJ:llä on usein voimakas halu luoda yhteyksiä ja tutustua muihin ihmisiin, mikä voi tehdä heistä sopivia myyntitehtäviin, joissa he voivat helposti luoda suhteita asiakkaisiin, rakentaa luottamusta ja lopulta saavuttaa myyntitavoitteet. Myyntialalla ENTJ menestyy parhaiten silloin, kun hän myy tuotetta tai palvelua, johon hän suhtautuu intohimoisesti ja johon hän uskoo.

- Projektinhallinta:

ENTJ soveltuu hyvin projektipäälliköksi luontaisten johtamis- ja arviointikykyjensä ansiosta. Projektin menestyksekäs käynnistäminen edellyttää, että kaikki projektiryhmän jäsenet pysyvät tehtävässään, ja johtajan on varmistettava, että kaikki sujuu ongelmitta. Projektipäällikön tehtävänä on ohjata projektiin osallistuvia henkilöitä, hallita eri rooleja ja vastuualueita sekä seurata projektin edistymistä. Onnistunut projektipäällikkö on henkilö, joka pystyy hallitsemaan pieniä yksityiskohtia ja tehtäviä unohtamatta kokonaiskuvaa, ja ENTJ on usein luonnostaan taitava siinä.

- Terveydenhuolto:

Korkea työmoraali, energia ja keskittyminen, joita terveydenhuoltoalalla työskentelyltä vaaditaan, tarkoittavat, että monet terveydenhuollon ammatit ovat ihanteellinen valinta ENTJ:lle. Lisäksi monien terveydenhuollon ammattilaisten tarve olla päivittäin tekemisissä monien potilaiden kanssa tekee siitä ihanteellisen valinnan tälle ekstrovertille persoonallisuustyypille, joka tuntee olonsa energisemmäksi työssään, kun on tekemisissä useiden ihmisten kanssa. ENTJ:stä tulee usein erinomainen kirurgi, sillä tämä tehtävä vaatii paljon energiaa ja tarkkaa huomiota yksityiskohtiin. ENTJ-persoonallisuustyypit voivat myös menestyä ja olla tyytyväisiä monissa muissa terveydenhuollon tehtävissä, kuten sairaanhoitajan, hammaslääkärin, lääkärin, optikon ja farmaseutin tehtävissä.

- Julkinen puhuja:

Koska ENTJ-persoonallisuustyyppi on usein sekä itsevarma että karismaattinen, he ovat usein erinomaisia julkisia puhujia. Työskentely julkisena puhujana tai tehtävässä, joka edellyttää paljon julkista puhumista ja vuorovaikutusta muiden kanssa, kuten poliitikkona tai suhdetoiminnasta vastaavana johtajana, saattaa sopia ihanteellisesti tälle persoonallisuustyypille. Julkisilla puhujilla on oltava paljon taitoja, jotka usein tulevat ENTJ:lle luonnostaan, kuten harkitsevuutta, tarkkuutta ja itsevarmuutta. ENTJ:t ovat luonnostaan karismaattisia, mikä tarkoittaa, että he ovat usein hyvin mukaansatempaavia puhujia, joiden on helppo rakentaa luottamusta yleisönsä kanssa.

- Tilintarkastaja:

Tilintarkastajan tehtävänä on analysoida monimutkaisia taloudellisia asiakirjoja, jotta voidaan havaita mahdolliset petoksen merkit ja määrittää, ovatko lausumat yhdenmukaisia. Tämä tehtävä vaatii suurta keskittymistä, joten se sopii erinomaisesti ENTJ-persoonallisuustyypille, koska tämä on yksi heidän tärkeimmistä taidoistaan. Tilintarkastajat työskentelevät jonkin aikaa yksin, mutta tämä tehtävä mahdollistaa myös paljon vuorovaikutusta muiden kanssa, mikä tyydyttää tämän persoonallisuustyypin ekstroverttiyttä, ja he ovat vuorovaikutuksessa useiden sidosryhmien, rahoituslaitosten, kuten pankkien, ja valtion elinten kanssa. Tilintarkastajien on myös hallinnoitava ja ylläpidettävä omaa aikatauluaan, mikä tekee siitä ihanteellisen roolin oma-aloitteiselle ja yritteliäälle ENTJ:lle.

ENTJ-persoonallisuus Urat, joita kannattaa välttää:

Vaikka ENTJ:llä on monia erilaisia urapolkuja, jotka voivat sopia tälle persoonallisuustyypille, ja hänellä on taitoja, jotka auttavat häntä menestymään millä tahansa valitsemallaan uralla, on myös joitakin tehtäviä, jotka eivät aina sovi parhaiten ENTJ:lle. Joitakin tärkeimpiä uria, joita kannattaa välttää, jos olet tätä persoonallisuustyyppiä, ovat muun muassa seuraavat:

- Avustaja:

Mikä tahansa työ, jossa ENTJ:n on työskenneltävä jonkun toisen johdolla, sopii hänelle huonosti. Koska ENTJ työskentelee mieluiten johtavassa asemassa, on todennäköisesti haastavaa, jos hän ei voi esittää omia ideoitaan, tehdä johtajan päätöksiä tai kyseenalaistaa ohjeita. Tämän vuoksi ENTJ:n on parasta välttää tehtäviä, joissa hän toimii jonkun toisen avustajana.

- Toimistotyö:

Työelämässä ENTJ viihtyy parhaiten tehtävässä, jossa hän voi keksiä omia ideoitaan ja tehdä päätöksiä. Toimistotehtävät sopivat lähes aina huonosti ENTJ:lle, sillä niissä on noudatettava tiettyjä sääntöjä, mikä voi olla haastavaa ENTJ:lle, joka haluaa ottaa ohjat käsiinsä ja olla luovempi työpaikalla. Lisäksi monet toimistotehtävät ovat usein melko toistuvia, ja se, että niissä ei vaadita paljon luovuutta, saattaa jättää ENTJ:n tylsistyneeksi ja täyttymättömäksi työpaikalla.

- Psykologi:

ENTJ-persoonallisuustyyppi keskittyy mieluummin ratkaisemaan konkreettisia ongelmia, joihin on olemassa konkreettiset ratkaisut. Tämän vuoksi kaikkia uria, joissa heidän on autettava ihmisiä tulkitsemaan ja hallitsemaan tunteita, on yleensä parasta välttää. Esimerkiksi työskentely psykologina tai neuvonantajana ei ehkä ole paras valinta ENTJ:lle, joka saattaa turhautua työtehtävissä, joissa hänen on käsiteltävä jatkuvia ongelmia, joihin ei ehkä koskaan löydy objektiivista ratkaisua.

- Vastaanottovirkailija:

Vaikka vastaanottovirkailijan työ saattaa houkutella ekstraversio-ominaisuutta, sillä tässä tehtävässä sinun on työskenneltävä muiden kanssa ja oltava säännöllisesti vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, työ on usein tylsää ENTJ:lle, sillä se on hyvin strukturoitua ja toistuvaa. Vastaanottotiskillä työskentely ei tarjoa ENTJ:lle mahdollisuutta keskittää energiaansa monimutkaisten tehtävien suorittamiseen, ongelmanratkaisuun tai luontaisten yrittäjätaitojensa hyödyntämiseen. ENTJ saattaa kuitenkin huomata, että vaikka tämä tehtävä ei pitkällä aikavälillä tyydyttäisikään häntä, se voi olla ihanteellinen valinta aloittelevaksi työtehtäväksi työkokemuksen hankkimiseksi, jotta hän pääsee sopivampaan tehtävään.

ENTJ-persoonallisuustyyppi kukoistaa todennäköisesti johtajan roolissa, jossa hän voi olla luova, ratkaista ongelmia, olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa ja saada palkkioita.