Haaveiletko työlomasta Yhdysvalloissa? Se kuulostaa varmasti hauskalta ja antoisalta! Vierailu tässä upeassa maassa välivuoden tai muutaman kuukauden ajan lyhytaikaista työtä varten voi täyttää sinut monilla kokemuksilla, sillä olet vuorovaikutuksessa uuden kulttuurin kanssa, tapaat uusia ihmisiä, solmit ystävyyssuhteita ja tutustut monipuoliseen ja monitahoiseen maahan, jolla on paljon tarjottavaa!

Työloma Yhdysvalloissa

Mutta... aina on jokin mutta. Yhdysvallat on yksi monimutkaisimmista maista, joihin on vaikea päästä työviisumilla. Varsinkin jos työnantaja ei ole kutsunut sinua sinne töihin. Älä kuitenkaan pelkää! Sinun tarvitsee vain hankkia USA:n Working Holiday -viisumi, ja voit tehdä unelmastasi totta!

Mikä on Working Holiday -viisumi?

Tiedät varmaan, että voidaksesi vierailla Yhdysvalloissa lomamatkalla sinun on hankittava viisumi Yhdysvaltain suurlähetystöstäsi riippuen siitä, mistä maasta olet kotoisin. Tämä vierailijaviisumi ei kuitenkaan anna sinulle oikeutta työskennellä Yhdysvalloissa! Jotta sinulla olisi oikeus työllistyä Yhdysvalloissa lyhytaikaisesti, tarvitset toisenlaisen viisumin, Working Holiday -viisumin tai J1-viisumin, kuten sitä virallisesti kutsutaan, tai H-2B-viisumin.

J1-viisumi

J1-viisumi on melko joustava siinä mielessä, että sinulla ei tarvitse olla ennalta sovittua tiettyä työpaikkaa saadaksesi sen, ja sen ansiosta voit myös matkustaa osavaltiosta toiseen työskennellessäsi. Kohta on se, että kelpoisuusehdot ovat hieman rajoittavat:

  • Sinun on oltava yli 18-vuotiaat.
  • Sinun on oltava täysipäiväinen yliopisto-opiskelija, jolloin sinun pitäisi käydä Yhdysvalloissa kahden lukukauden välillä, tai sinulla on oltava hiljattain lopettanut teidän tutkimukset, jolloin sinun on haettava J1-viisumia 12 kuukauden kuluessa valmistumisestasi.

Muista, että J1-viisumi antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä enintään 4 kuukautta, mutta se antaa sinulle ylimääräisen bonuksen: olet vapaa tekemään matka 1 kuukausi ylimääräistä 4 kuukauden työsuhteen jälkeen, mikä tekee USA:n Working Holidaysta totta! Viisumi maksaa sinulle $160 ja sinun on välitettävä haastattelu Yhdysvaltain suurlähetystössä maassasi saadaksesi sen. Sinun on myös todistettava, että sinulla on riittävät varat elättääksesi itsesi, jos sinulla ei ole töitä valmiina.

H-B2-viisumi

Tämän erityyppisen viisumin voit saada riippumatta siitä, oletko opiskelija vai et. Se on suunniteltu auttamaan työnantajia Yhdysvalloissa löytämään kansainvälinen henkilöstö kausityöhön jotka liittyvät maatalouteen, vieraanvaraisuuteen, matkailuun, teemapuistoihin, vesipuistoihin, talvihiihtokeskuksiin jne. Voit työllistyä esimerkiksi baarimikkona, taloudenhoitajana, kokkina, tarjoilijana tai keittiöapulaisena.

Huomaa, että työnantaja pitäisi jo osallistua H-2B-ohjelmaan. Sinun on oltava yli 18-vuotiaat, on perus englannin kielen taito ja eivät työskentele ammattitaitoisessa ammatissa.

Työloma Yhdysvalloissa

Nyt kun sinulla on tarvittavat tiedot, voit alkaa suunnitella työssäololomaasi Yhdysvalloissa! Koe oma seikkailusi, aja Route 66:ta, tutustu New Yorkin metropoliin, hiihtele Coloradossa, vieraile Grand Canyonilla tai rentoudu Miamin rannalla! Ja jos tarvitset sivutoimista lisätyötä USA:ssa työssäoppimislomasi aikana, voit aina tarkistaa, mitä voit tehdä online kaikenlaisten alustojen kanssa AppJobs.

Tarkista loma keikka työpaikat kaikenlaisissa luokissa Yhdysvalloissa vuonna New York City, Chicago, Charlotte, San Francisco, Seattle, Denver, Miami, Orlando, Los Angeles, St. Louis tai Indianapolis ja muissa kaupungeissa.

Lue lisää

- Tutustutaan Yhdysvaltojen työmarkkinoihin
- Työviisumi Yhdysvaltoihin
- Työskenteletkö Yhdysvalloissa ilman green cardia? Työlupa-asiakirja voi olla ratkaisu
- Parhaat paikat ulkosuomalaisille vuonna 2019
- Työskentely ulkomailla - lyhyt johdanto
- Työskentely lomaviisumilla Kanadassa
- Työluvan saaminen Kanadassa
- Tutustutaan Australian työmarkkinoihin
- Matkusta Australiaan Working Holiday -viisumilla
- Airtasker | Australian suosituin keikkatalouden alusta
- Suunnitteletko muuttoa Eurooppaan töihin?
- Työpaikkoja Euroopassa amerikkalaisille
- Etsitkö työtä Yhdistyneestä kuningaskunnasta?
- Työviisumi Yhdistyneessä kuningaskunnassa
- Oletko Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuva EU:n kansalainen, joka on huolissaan Brexitistä?