Monet lapset haaveilevat isona astronautiksi, palomieheksi tai jopa presidentiksi pääsemisestä. Kukaan meistä, ei edes kaikkein mielikuvituksellisin, ei olisi koskaan voinut kuvitella, että aikuisena työmme olisi keittiön pöydän ääressä kannettavan tietokoneen ääressä istumista, koska toimisto on suljettu. 

Silti olemme tässä, ajassa ja paikassa, jossa niin paljon kuin puolet amerikkalaisesta työvoimasta työskentelee nyt kotoa käsin. Lisäksi näyttää siltä, että tämä on pikemminkin pitkäaikainen kuin lyhytaikainen paradigma, ja ehkä jopa pysyvä. Miten voit varmistaa, että olet valmis pitkälle tulevaisuuteen?

Kuva: Vlada Karpovich

1. Valitse tilasi

Kukaan ihminen maailmassa ei tunne kotiasi paremmin kuin sinä, eikä kukaan maailmassa tiedä, miten sinä haluan sen paremmin kuin sinä. Nyt kun näyttää siltä, että kotitoimistosta tulee 40-tuntinen työtehtäväsi joka työviikko, sinun ei pitäisi kaihtaa ratkaisevaa uudelleensuunnittelua. Katso, missä olet työskennellyt. Mitä se tarjoaa, ja mitä sinä tarvitset? Arvioi tila, joka sinulla on, ja suunnittele tila, jonka haluat. 

Älä pelkää sitoutua prosessin aikana muuttuvaan Marie Kondo tyyliin siivoaminen; saatat vain heittää pois tarpeeksi perustella vuokraus roskakori. Se saattaa vaikuttaa jyrkältä toimenpiteeltä, mutta se on itse asiassa helppoa ja edullista - viikoittaisella viikoittaisella kustannukset alkaen $200 joissakin paikoissa. . puhdas, selkeät tulokset auttavat sinua työskentelemään tuottavammin ja tyytyväisemmin. 

Kun tila on tyhjennetty, mieti, miten se pidetään toimintakunnossa. Mikään ei haittaa tuottavuuttasi kotoa käsin työskentelyssä niin paljon kuin kotihätä, olipa kyseessä sitten rikki LVI-, putki- tai sähköjärjestelmät. Tutustu kotitakuuseen, jotta olet turvassa, jos uudessa kotitoimistossasi menee jotain pieleen. 

2. Hallitse "työtovereita"

Jokainen on tähän mennessä ollut Zoom-puhelussa, jossa puoliso, sukulainen, lapsi tai lapsi on ollut mukana. lemmikki on vaeltanut taustalla ja vaatinut toisinaan osallistujien (ja katsojien) huomiota. Vaikka nämä voivat olla hauskoja, ne ovat samalla uuden todellisuutemme häiritsevä tosiasia. Emme enää elä maailmassa, jossa on erityisiä kokoustiloja, mikä tarkoittaa, että uudet "työtoverimme" kotona voivat joskus häiritä tavallista. 

Et ehkä pysty estämään tätä pysyvästi, koska ihmisten ja lemmikkieläinten on ehkä kuljettava tilasi läpi päästäkseen talon muihin osiin. Voit kuitenkin laatia kotona työskentelyn aikataulu joka on lapsi- ja lemmikkiystävällinen, mutta jossa sinulla on silti riittävästi aikaa itsellesi joka päivä. Ja olipa kokous käynnissä tai ei, älä pelkää välillä sulkea itseäsi pois, kun tarvitset sitä siunattua yksinäisyyttä.

3. Hanki parempi Internet

On 2000-luvun kaupankäynnin laki, että Internet-palvelun nopeus ja laatu ovat suoraan yhteydessä siihen, mitä maksat siitä. Nyt kun et voi enää maksaa $4 Starbucksin lattesta ja nauttia hyvästä Wi-Fi:stä, vastuu on siirtynyt tiukasti sinun harteillesi: On aika ryhdistäytyä ja hankkia parempi internetyhteys kotiin. 

Kyllä, se on turhauttavaa, ja kyllä, se voi olla kallista jos asut tietyillä alueilla. Mutta kenenkään nykyaikaisen työssäkäyvän ihmisen ei pitäisi joutua kärsimään... verkkosivustot jotka eivät lataudu, kun heidän on kiireellisesti saatava tietoja tai kommunikoitava tiiminsä kanssa. Hoitakaa siis yhteysongelmat itse ja nauttikaa tuloksista!

4. Järjestä verkostoitumisstrategia uudelleen

Pandemia ei ole muuttanut ihmisen pohjimmaista tarvetta tuntea yhteyttä toisiin ihmisiin tai tuntea itsensä tärkeäksi muille. Useimmilla ihmisillä tunne siitä, että itse-arvo on edelleen läheisesti sidoksissa muiden ihmisten mielipiteisiin, vaikka se olisi ei aina terveellisin itsetuntoa. Ongelmana on nyt se, että useimmat meistä ovat yhteydessä paljon harvempiin ihmisiin, jotka nauttivat ja vahvistavat persoonallisuuttamme.

Niitä on kuitenkin edelleen olemassa. Sinulla on edelleen verkosto, mutta nyt on aika muuttaa lähestymistapojasi ja tapojasi käyttää sitä. Henkilökohtaisen yhteydenpidon sijasta kokeile merkkituotteita; henkilökohtaisen mentoroinnin sijasta kokeile etäyhteys esittäytymiset ja videokokoukset; henkilökohtaisten arviointien sijaan kannattaa kokeilla verkkoarviointeja, jotka voivat silti auttaa työntekijöitä tai työnantajia ymmärtämään tehokkuutensa. Teknologia antaa meille välineet, joilla voimme täyttää puutteet, joten hyödynnä niitä.

Kuva: Ketut Subiyanto

5. Anna itsellesi "sinun aikaa"

Monet kotoa käsin työskentelyyn siirtyneet ihmiset eivät aiemmin olleet työympäristössä, jossa pilli soi ja he pitivät pakollisia taukoja. Silti moderni toimisto antoi työntekijöille nimetyt mahdollisuudet irrottautua työstä ja seurustella tai järjestellä ajatuksiaan uudelleen; kotitoimisto tarjoaa vain vähän tällaista ylellisyyttä. 

On siis sinun tehtäväsi paimentaa omia taukojasi. Pidä kiinni siitä, että tarvitset aikaa itsellesi ja aikaa pois töistä. Kirjoita aikatauluusi tarvitsemasi tauot ja varaa ne tarvitsemiisi aktiviteetteihin, kuten sudokuun tai nettikorttipeleihin - tai vaikka paljain jaloin ajeluun (Jep, se on laillista!) - jotta aivosi saavat levätä tai ainakin harjoitella uutta toimintoa.

Kun suuren kapitalismikokeilumme vanhat instituutiot ovat murentuneet vasemmalle ja oikealle pandemian hillitsemiseksi tarkoitettujen toimenpiteiden vuoksi, kodista on tullut sekä teollisuuden että rentoutumisen paikka. On tärkeää erottaa nämä kaksi tiukasti toisistaan, tai muuten voi joutua psykologiseen ansaan, kun ei pysty erottamaan niitä toisistaan. Varaa aikaa ja tilaa sekä itsellesi että työllesi, mutta varmista, että mukautat aiempia käytäntöjä, jotta voit pysyä tehokkaana aikana, jolloin mikään ei tunnu toimivan niin kuin pitäisi.