Koronaviruksen (COVID-19) puhkeamisen vuoksi maailma on enemmän tai vähemmän pysähtynyt, ja monien vanhempien on nyt pakko saada työskennellä kotona samalla kun he opettavat lapsiaan kotona. Joissakin paikoissa tämä tapahtui niin nopeasti, että monet eivät pystyneet järjestämään kotitoimistoa yöksi ja/tai palkkaamaan lastenhoitajaa huolehtimaan lapsistaan. Oletko se sinä? Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse selviytyä tilanteesta yksin. Monet vanhemmat ovat tehneet näin jo vuosia. Tietenkin, on eroa niiden välillä, jotka ovat päättäneet jäädä kotiin työskenteleviksi vanhemmiksi, ja niiden välillä, jotka ovat joutuneet tähän uuteen maailmaan ilman pakotietä. Mutta on olemassa aina ratkaisu. Jatka lukemista!

Miten työskennellä kotoa käsin lasten kanssa COVID-19:n aikana?

Vaikka olet samassa veneessä monien muiden vanhempien kanssa, tilanteesi on ainutlaatuinen. Sinun on aina pidettävä se mielessäsi. Et ehkä näe valoa tunnelin päässä juuri nyt, mutta näet sen - toivottavasti pian. Tässä tulee 21 vinkkiä jotka voivat tehdä karanteeniajasta rennompaa ja auttaa sinua pysymään järjissäsi!

1. Keskustele tilanteesta lastesi kanssa

Tiedotusvälineet raportoivat tuskin mistään muusta kuin COVID-19:stä. Faktoja ja tilastoja julkaistaan päivittäin, ja aina on jokin toinen tarina. Valitettavasti myös disinformaation leviäminen on otettava huomioon. Harhaanjohtavalla tiedottamisella tarkoitetaan tarkoituksellisesti levitettyjä vääriä väitteitä. Kun tiedotusvälineet tekevät virheen, mutta niitä ohjataan omallatunnolla, voidaan puhua harhaanjohtavasta tiedottamisesta. Siksi medialukutaito on avainasemassa tässä uudessa mediamaisemassa. Olkaa tietoisia tästä ja kääntykää luotettavien tahojen puoleen. verkkosivustot saada tietoa.

Jos lapsesi ovat tarpeeksi vanhoja, istua alas heidän kanssaan ja keskustella taudinpurkauksesta ja siitä, miten se vaikuttaa elämääsi. Aloita kysymällä heiltä, miltä heistä tuntuu, jotta saat selville heidän huolestuneisuutensa tason. Käytä yksinkertaista ja ikäkaudelle sopivaa kieltä. Oletko koskaan nähnyt jakson 5-tasoinen videosarja WIREDin toimesta? Tiedemies selittää käsitteen lapselle, teini-ikäiselle, samaa aihetta opiskelevalle opiskelijalle, jatko-opiskelijalle ja kollegalle... Sinun on tehtävä jotain vastaavaa. Jos he ovat huolissaan siitä, että läheinen kuolee, ehkä on aika puhumaan elämän kiertokulusta. Kuitenkin, kerro heille mitä he voivat tehdä/valvoa auttaakseen: kuten pestä kätensä, olla koskematta kasvoihinsa jne.

2. Hyödynnä tag-team-vanhemmuutta

Jos sekä sinä että kumppanisi työskentelette kotona, sinun pitäisi vuorotella vuoroja. Kun otetaan huomioon työaikanne, toinen teistä voi vahtia lapsia aamulla ja toinen iltapäivällä. Te voitte tehdä muutoksia jos jommallakummalla teistä on jokin tärkeä asia, jota ei voi lykätä tai siirtää.

3. Luo aikataulu lapsesi iän mukaan pitämään heidät kiireisinä.

Vanhemmat, joilla on vauvoja, pikkulapsia, kouluikäisiä lapsia ja teini-ikäisiä, saavat seuraavaa lähteä aivan erilaiselle matkalle. Vaikka voitkin pitää vauvan lähelläsi kantoliinassa, et voi estää pikkulapsia ja vanhempia lapsia vaeltelemasta tai juoksentelemasta ympäriinsä. Teinit saattavat osoittaa enemmän ymmärrystä, mutta ystävien kanssa vietetyn ajan puute saattaa vaikuttaa heihin, jolloin heistä tulee alakuloisia. Kuka tietää?

Sinun pitäisi siis suunnitella aikataulu joka toimii heille ja myös sinulle. Kouluikäisten lasten tulisi noudattaa samanlaista aikataulua kuin koulussa. Jos sinulla on aikaa, tee taulusi pahvista tai jostain muusta vastaavasta ja aseta se näkyvälle paikalle.

työskennellä kotoa käsin lasten kanssa
Lähde: Julie Gillins Twitterissä. Miltä sinun aikataulusi näyttää?

4. Määritä kotonasi työskentelyalue

Vaikka asuisit pienessä asunnossa, perustaa työasema. Sinun ei kuitenkaan pitäisi työskennellä sängyssäsi. Sinun on ehkä huijattava mieltäsi, jotta voit erottaa työn ja yksityiselämän toisistaan. Käytä työskennellessäsi omia vaatteitasi, älä pyjamaa. Sinun pitäisi asettaa joitakin rajoja lapsillesi. Selitä heille, mitä se tarkoittaa, että olet työtilassa: et voi puhua, sinun on keskityttävä jne.

Voit luoda kyltin, joka visualisoi tämän heille: peukalo ylös tai alas tai paperille kirjoitettu "älä häiritse". Voit jopa rohkaista heitä jättämään sinulle viestin tai valmistella vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja laittaa ne ovellesi tai mihin tahansa muuhun paikkaan.

5. Järjestä lapsille askartelunurkkaus/toiminta-alue!

Miksi ei? pyydä lapsia suunnittelemaan kyltti työpisteessään? Tämä nimetty alue voisi toimia myös heidän koulunaan, jos se on mahdollista. Jos et ole varustautunut väriliidut, värikynät, korostuskynät, muistikirjat ja vastaavat, tilaa ne mahdollisimman pian. Jos lapsesi osallistuvat etäopiskeluun, on elektroninen laite pitäisi myös odottaa niitä.

Näimme videotoimittajan pojan tekemän videon vähän aikaa sitten. Ala-asteikäinen poika sai opettajiltaan kotitehtävänsä netistä, jopa liikuntatunnit. Hänen piti tehdä esimerkiksi burpees ja hyppyjä. Vanhemmat jopa asensivat kotiinsa köysikiipeilijän.

6. Suunnittele päiväsi

Se on helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin pienten lasten kanssa. Silti Luettelo vastuualueistasi seuraavaksi päiväksi voisi tehdä sinusta tehokkaamman. Voit asettaa tehtävät tärkeysjärjestykseen monella eri tavalla. Vain päättämällä vaatteista seuraavalle voi lisätä tuottavuuttasi.

7. Kerro kollegoillesi/asiakkaillesi, että olet kotona lapsesi kanssa.

Kaikki vanhemmat eivät kerro toimistossa tarinoita lapsistaan. Vaikka haluaisitkin pitää asiat tiukasti ammattimaisina, sinun pitäisi kommunikoida mitä pomosi ja kollegojesi pitäisi odottaa. Muistatko, mitä tapahtui Kellyn perhe, Eikö niin? Lapset ryntäsivät isänsä työhuoneeseen, kun tämä keskusteli BBC:llä Etelä-Korean politiikasta. Saatat ehkä... lukitse ovi (jos sinulla on sellainen), mutta unohda mykistää mikrofonisi, jotta kaikki kuulevat lapsesi huutavan. "äiti" tai "Isä." Mykistyksestä puheen ollen, käytä tätä toimintoa aina kun voit.

8. Nauti ajasta lastesi kanssa

Se saattaa olla klisee, mutta emme voi korostaa tätä tarpeeksi. Elämäsi on kääntynyt päälaelleen, ja se saattaa vaikuttaa sinuun alitajuisesti tai tiedostamatta. Saatat jopa tuntea itsesi hukkumaiseksi. Uutisten lukeminenkaan ei auta sinua. Et ehkä pysty hallitsemaan kaikkea, mutta voit kiinnitä huomiota käyttäytymiseesi ja sopeudu - ehkä vain vähän. Älkää siis pitäkö lapsianne taakkana näinä haastavina aikoina, mutta vaali jokaista hetkeä. He tarvitsevat sinua yhtä paljon kuin sinä heitä. Tiedät, mitä sanotaan: kun elämä antaa sinulle sitruunoita, tee sitruunamehua.

9. Hyödynnä aikaisin aamulla ja myöhään illalla!

Vähentää odottamattomien vieraiden määrän vähentämiseksi työaikana voit ajoittaa kaikki tärkeät puhelut aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun lapsesi nukkuvat. Yleisesti ottaen sinun pitäisi tavoitteena on saada valmiiksi tehtävät, kun keskeytymätön työskentely on mahdollista. Pitääkö sinun osallistua kokoukseen keskipäivällä? Kysy kumppaniltasi huolehtimaan lounaasta.

10. Yritä olla viivyttelemättä!

Prokrastinointi voi olla taidetta, mutta sinun ei pitäisi uppoutua siihen juuri nyt. Vaikka olisitkin yksi niistä ihmisistä, jotka ovat tuottavampia tai luovempia, kun kilpailevat kelloa vastaan saadakseen projektin valmiiksi ajallaan. Yritä parhaasi levitä työsi tasaisesti päivän/viikon/kuukauden aikana. Tästä huolimatta asiakkaasi tai työtoverisi saattavat ymmärtää, jos jotain kiireellistä tulee eteen etkä pysty noudattamaan määräaikaa. Tämä liittyy neuvoihimme, jotka koskevat tiedottaminen heille tilanteestasi.

11. Anna lapsille tehtäviä!

Mitä tapahtuu, kun koko perhe suljetaan taloon pitkäksi aikaa? Pyykkikasat, lelut ja astiat saattavat tehdä uusia ennätyksiä. Tietyn iän ylittyessä lapset voivat ottaa osansa kotitöistä. Saatat käske heitä järjestäytymään kirjojaan värien mukaan tai lajitella mausteita keittiössä. Voisit sisällyttää nämä tehtävät aikatauluihinsa. Kun tulokset on raportoitu, palkita heidät.

12. Harjoittele mahdollisia skenaarioita lastesi kanssa!

Lapset ovat kuin sieniä. He oppivat katselemalla ja kopioimalla vanhempiaan, opettajiaan ja ihmisiä ympärillään. Koulujen ollessa suljettuina teillä voi olla enemmän paineita, mutta ottakaa silti aikaa näyttelemiseen lastenne kanssa. Pelaa erilaisia skenaarioita jotka voivat tapahtua työskentelysi aikana. Keskustele tapahtumista, jotka voivat odottaa ja jotka eivät voi odottaa. Harjoittele niitä joka päivä, kunnes näet, että ne "seuraavat juonta". Johdonmukainen käyttäytyminen voisi nopeuttaa prosessia.

työskennellä kotona lasten kanssa coronavirus
Kuva: Tatiana Syrikova

13. Järjestä videopuheluita isovanhempien ja ystävien kanssa!

Kuten ehkä tiedät, yli 70-vuotiaat isovanhemmat kuuluvat riskiryhmään COVID-19:n suhteen. Tämä tarkoittaa, että vaikka vanhempasi voisivat huolehtia lapsistasi muutaman tunnin päivässä, et voi pyytää heitä käymään luonasi - etkä varsinkaan silloin, kun alueella on lukitus. Mutta voitte FaceTime heidän kanssaan päivittäin! He voisivat lukea tarinoita tai rohkaise lapsiasi harrastamaan liikuntaa. Jos satutte omistamaan saman palapelin, LEGO-pelin tai lautapelin, he voivat pelata sitä yhdessä. Ovatko he tarpeeksi vanhoja oppiakseen pelaamaan shakkia?

Säännölliset videokeskustelut muiden perheenjäsenten ja ystävien kanssa voivat myös tuoda vaihtelua karanteenipäiviin. Perusta turvallinen yhteisö, jossa lapsesi voivat olla vuorovaikutuksessa ystäviensä kanssa ja ehkä pelata videopelejä.

14. Löydä opetussisältöä verkosta

Rajoitatko yleensä lastesi ruutuaikaa? Ehkä sinun kannattaisi löysätä sitä hieman. Halusitpa tai et, suurin osa nykypäivän lapset kasvavat teknologian kanssa, ja myös viihdeteollisuus sekä oppilaitokset ja laitokset ovat huomanneet sen. Nykyään lapsille on tarjolla lukuisia informatiivisia ja ehkä interaktiivisia sovelluksia, verkkosivustoja ja audiovisuaalista sisältöä.

Voit palkita heidät sarjakuvajaksolla, kuten esimerkiksi jaksolla Kapteeni Planeetta ja planeetan asukkaat. Niitä tarkkailemalla he voisivat tutustua ympäristö, ihmiskeho jne. Voit tarkistaa heidän koulunsa kirjastosta, mitä voitte tehdä. vuokra online tai etsi lastenkirjoja YouTubesta ja luo soittolista heille. Lisää tämä myös heidän aikatauluunsa!

15. Pidä työaika erillään perheajasta

Miten? Saatat kysyä. Kyse on rutiini. Pukeudut joka aamu töihin ja vaihdat vaatteet, kun olet valmis. Älä ota tietokonetta/puhelinta mukaan ruokapöytään tai kun leikit/opiskelet lastesi kanssa. Puhdas työasemasi, kun se on valmis, ja aseta tilasi "pois." Jos lähetät sähköpostiviestejä allekirjoituksella, lisää siihen aukioloaikasi. Jotkut suosittelevat, ettei kotitöitä pitäisi tehdä työn aikana. Voit kuitenkin tehdä kotitöitä taukojen aikana virkistääksesi aivojasi. Mitä pieniä (outoja) asioita sinä teet? erottaa työ- ja kotielämä toisistaan?

16. Hyväksy se, että et ehkä saa kaikkea valmiiksi.

Jopa parhaiden työntekijöiden on hiljennettävä perfektionistinsa... itse. Sinä myös. Sinun ja perheesi on sopeuduttava ennennäkemättömään tilanteeseen. Saatatte oppia selviytymään siitä lennosta. Joten olla realistinen, alenna odotuksiasi ja aseta helposti saavutettavat tavoitteet.

17. Älä ole niin ankara itsellesi ja lapsillesi.

Onnellisia ja haastavia päiviä tulee vielä. Pysy rauhallisena, niin selviät tilanteesta. Jos lapsesi rikkovat sääntöä tai unohdit tehdä kotitehtäviä heidän kanssaan, älä rankaise itseäsi. Osaatko edes sanoa, mikä päivä tänään on? Monet eivät. Jatka vain, teet parhaasi.

18. Kysy neuvoa, jos tarvitset sitä

Älä epäröi kysyä neuvoa muilta vanhemmilta. Lyön vetoa, että monet työskentelevät STHM ja STHD (stay-at-home äidit ja isät) ovat kirjoittaneet blogiin kokemuksistaan. Eivät kaikki, mutta tietty prosenttiosuus heistä on todennäköisesti töissä: he saattavat olla yrittäjiä tai freelancereita. Ota selvää miten he hallitsevat elämäänsä ja työskennellä kotoa käsin lasten kanssa.

19. Älä unohda pitää hauskaa

Olemme aloittaneet luettelomme kehottamalla sinua nauttimaan ajasta lastesi kanssa. Nyt haluamme muistuttaa teitä pitämään huolta itsestänne. Mitä ikinä teettekin rentoutua tai pitää hauskaa, tee se. Jopa nyt! Jos et pääse aamulla jooga- tai pilatestunnille, käynnistä tietokone ja tee olohuoneestasi tai keittiöstäsi kuntosali. Ota myös lapsesi mukaan!

Paniikkiostosten vuoksi monista supermarketeista loppui hiiva ja muut tuotteet. Miten ihmiset reagoivat siihen? He alkoivat leipoa hapantaikinaleipää. Se on aikaavievä kokeilu, mutta voitte tehkää se perheenä. Tässä löydät hauskoja aktiviteetteja, kuten: Laita ne eri paikkoihin (ulos, sisälle, pimeään, valoon), jotta näet, missä ympäristössä hiiva viihtyy." "Kokeile, miten paljon hiiva viihtyy." Voimme lämpimästi suositella kemian oppimista hauskalla tavalla seuraavilla oppimateriaaleilla Kate the Chemist (tohtori Kate Biberdorf), myös. Muita ideoita?

20. Keksi strategia

Olet puhunut ja asettanut oikean ajattelutavan, joten voit alkaa työstää strategiaa -joustava ehkä. Kukaan ei tiedä miten tilanne kehittyy, ja asiat voivat yhtäkkiä muuttua huonommiksi tai paremmiksi. Sormet ristissä. Kirjoita muistiin joitakin ideoita ja pohtia, mitä lähestymistapaa (lähestymistapoja) kannattaa käyttää etäyhteys työskentely lasten kanssa voisi toimia kotonasi.

21. Yritä löytää tiesi ja epäonnistut

Kun olet saanut ideoita, voit toteuttaa tarvittaessa yksi toisensa jälkeen. Roomaakaan ei rakennettu päivässä. Kun epäonnistut, opi virheistäsi ja tehdä joitakin muutoksia. Seuraavalla kerralla saatat onnistua.


VASTAAVA SISÄLTÖ

Tarvitsetko etätyötä? Löydä se täältä!