On tosiasia, että työmarkkinat on viime vuosina muuttunut paljon, ja perinteinen 9:stä 5:een -työskentely on väistynyt uusien vaihtoehtojen tieltä. "keikat." Kiitos Web 2.0 on lukuisia sovelluksia jotka tarjoavat työtä mahdollisuudet jotka kuuluvat niin sanotun keikkatalouden kategoriaan, kuten esim. TaskRabbit, Lyft, Uber, Thumbtack, Postmates, PetSitter, Airbnb ja muuta.

10 vuoden haaste I

Yhteistä näille sovelluksille on se, että niitä hallitaan vuonna älypuhelimet ja ne perustuvat vertaisverkkopohjaiseen luokitukset. Ne tarjoavat mahdollisuuksia täysi joustavuus, jolloin työntekijät voivat järjestää aikataulunsa juuri niin kuin haluavat, ja ne ovat paras kohtaamispaikka keikkailijoille ja yrityksille tai freelancereille ja asiakkaille. yhdistää tehokkaasti.

On totta, ettet ole ainoa, joka on muuttunut viimeisten 10 vuoden aikana - myös työtehtävämme ovat muuttuneet. Itse asiassa jos #10 vuoden haaste olisi kilpailu, työmarkkinat saattaisivat hyvinkin voittaa sen!

Mikä on muuttunut: tapa, jolla ihmiset löytävät työtä, työn sijainti ja työn luonne.

Erilaiset sovellukset ovat muuttaneet miten ihmiset löytävät työtä. Asiakkaiden etsiminen älypuhelimen sovelluksen kautta ei ole koskaan ollut helpompaa - lemmikki omistajat voivat helposti ottaa yhteyttä lemmikkieläinten hoitajiin PetSittertai yritykset voivat löytää täydellisen web-kehittäjän esimerkiksi osoitteesta Fiverr.

Myös se on muuttunut, että keikkatyöläiset eivät ole enää välttämättä maantieteellisesti sidottuja työnsä sijaintiin. - ne voivat toimia digitaaliset nomadit, työskennellä internetin välityksellä ja olla missä päin maailmaa tahansa. Alustat kuten Koodaaja, Upwork tai PeoplePerHour tarjota digitaalisia nomadi työmahdollisuuksia. Lisätietoja digitaalisista nomadeista lue täältä ja täällä.

Mutta eniten aivoja vääntävä asia on se, miten uusia työpaikkoja on syntynyt. Työpaikkoja, joiden luulet luultavasti olleen olemassa aina, mutta jotka ovatkin tulleet esiin vasta viime vuosina. Työpaikkoja, jotka ovat olleet mahdollisia vain siksi, että laajalle levinnyt uudet teknologiat. Tutustutaan 10:een niistä.

10 työpaikkaa, joita ei ollut olemassa 10 vuotta sitten

10 vuoden haaste II
Kuva: Freepik

Jos olet tuhatvuotinen et luultavasti osaa kuvitella maailmaa ilman mahdollisuutta tilata Uber tai löytää majoitus Airbnb:n kautta. The jatkuva teknologinen vallankumous on luonut paljon työpaikkoja, joita ei ollut vielä muutama vuosi sitten: Sovelluskehittäjä, Big Data -analyytikko, pilvipalveluasiantuntija, SEO-asiantuntija, nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Muuttuva talous ei kuitenkaan ole vaikuttanut ainoastaan korkeasti koulutettujen ammattilaisten mahdollisuuksiin.

Tässä on 10 työtä, joita teoriassa kuka tahansa voisi tehdä ja joita ei ollut olemassa 10 vuotta sitten:

1. Osaketalouden kuljettaja

Esimerkiksi Lyft tai Viavan, Citygo. Kaikilla näillä alustoilla on häiritsi taksi- ja ajopalvelualaa. Ihmiset voivat tilata taksin, varata ajopalveluja lapsilleen tai muodostaa kimppakyytejä muutamalla klikkauksella älypuhelimensa sovelluksen kautta: se on nopeaa ja tehokasta kuin koskaan ennen, ja siksi se on noussut!

2. Skootterin laturi

Uusi "lapsi" on saapunut useisiin kaupunkeihin eri puolilla maailmaa: se on elektroninen skootteri olet luultavasti nähnyt ihmisiä ajamassa siellä, missä asut. Tämä uusi kulkuväline on noussut esiin kuin kestävä ja helppo tapa liikkua kaupungeissa. Mutta jonkunhan näitä vauvoja on ladattava, ja niinpä niin, syntyi uusi työmahdollisuus: Scooter Charger kanssa Voi, Lime tai Lintuesimerkiksi.

3. Konsultti videon välityksellä

Tiesitkö, että voit levittää Tieto ja antaa neuvoja ja neuvontaa videopuheluiden välityksellä nykyään? Jep! Se on mahdollista TheONE. Ihmiset soittavat "asiantuntijat" neuvoja kaikenlaisiin asioihin, kuten polkupyörien korjaamiseen tai vesijuoksuun, maratonille harjoitteluun, veroasioiden hoitamiseen tai oikeusjutun vireillepanoon. Kyseessä on todellinen läpimurto, mutta se ei tule yllätyksenä - internet kotona ja liikkeellä on tehnyt mahdolliseksi googlettaa kaiken kaikesta. Oli vain ajan kysymys, että tällainen palvelu syntyisi aikakaudelle, jolloin me odottavat saavansa tietoa ja tietoja välittömästi.

4. Virtuaalinen avustaja

Ihmiset ovat kiireisiä. Näin on tapahtunut jo vuosia ja vuosia - uutta on se, että he voivat nyt palkata virtuaalista apua kanssa Fancy Hands. Virtuaaliavustajat ovat napauttamalla älypuhelinta pois, heidät voidaan palkata tiettyihin tehtäviin, he ovat halvempia kuin kokoaikainen avustaja, ja he voivat auttaa kaikenlaisissa asioissa, kuten lippujen ja hotellien varaamisessa, puheluiden soittamisessa tai tietojen syöttämisessä. Mistä ei voisi pitää?

10 vuoden haaste VI
Kuva: Fancy Hands

5. Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Voitko ajatella elämääsi ilman Facebookia, Twitteriä, Snapchatia tai Instagramia? Tiedämme, että vastaus on EI. Eikä ole yhtään yritystä, joka ei käyttäisi Sosiaalinen media ja digitaalinen markkinointi edistääkseen palvelujaan tai tuotteitaan. On olemassa alustoja, joiden avulla nämä yritykset voivat löytää keikkatyöläisiä, jotka voivat auttaa niitä heidän digitaalinen markkinointi ja sosiaalisen median hallinta. Ota Sidekicker tai Fiverresimerkiksi.

10 vuoden haaste VII
Kuva: Sidekicker

6. Bloggaaja/verkkokirjoittaja

Digitaalisen median kukoistus on tuonut mukanaan myös blogikirjoitusten ja muun verkkosisällön kysynnän kasvu. että jonkun on kirjoitettava. Verblio ja alustat kuten Freelancer tarjota hyvien kirjoitustaitojen omaaville henkilöille mahdollisuus ottaa vastaan asiaankuuluvia tehtäviä.

10 vuoden haaste VIII
Kuva: Verblio

7. Verkkotestaaja/kyselytutkimuksen laatija

Markkinatutkimus on ollut olemassa jo pitkään, mutta nykyään se on saanut uuden käänteen ja voi tapahtua verkossa! Ihmisiltä pyydetään tehdä kyselyitä verkossa ja saada siitä palkkaa - yksinkertainen ja tehokas. Tutustu UserTesting esimerkiksi.

10 vuoden haaste X
Kuva: UserTesting

8. Online-stylisti
Jep, aivan oikein! Online-stylistit ovat asia. Naiset kääntyvät internetin puoleen räätälöityä muotisuunnitteluapua ja -neuvontaa. Miksi et ottaisi tarvitsemaasi neuvontaa, jos se on käden ulottuvilla? Tutustu Stella & Dot.

9. Online tutor

Jos ihmiset kääntyvät internetin puoleen saadakseen muotineuvontaa, eikö heidän pitäisi kääntyä sen puoleen saadakseen erikoistuneempaa tietoa? Totta kai kääntyvät! On olemassa verkkokurssit melkein mistä tahansa osoitteessa Verbling, Udemy tai Preply. Esimerkiksi: kielet, reiki, life coaching, koodaus, design, valokuvaus tai DJ!

10. Paikallinen opas

Matkaopastus oli enemmänkin "suljettu" ammatti - ammatti, joka on tarkoitettu vain harvojen harrastettavaksi, joilla on erikoistietämys ja osaaminen. tutkimukset - ennen Internetiä. Nyt kuka tahansa, joka on paikallinen tietyssä kaupungissa voi suunnitella oma kiertueensa ja tarjota sitä sellaisten alustojen kautta kuin U2Guide, TripUniq tai ToursByLocalsesimerkiksi. Matkustajat etsivät henkilökohtaisempia ja aidompia kokemuksia kun he vierailevat uudessa paikassa eivätkä halua nähdä vain klassisia kohokohtia. Tästä syystä paikallinen opastus verkkoalustojen kautta on varsin suosittua.