Työnantajat eri puolilla maata pyrkivät palkkaamaan mahdollisimman paljon uusia työntekijöitä massiivisen osaajapulan keskellä. Tämän seurauksena työnhakijoilla on monia vaihtoehtoja - työpaikkoja oli ennätyksellisen paljon... 11,3 miljoonaa avointa työpaikkaa helmikuussa - ja työntekijöillä on etulyöntiasema palkkaneuvotteluissa. Lisäksi lähes 4 miljoonaa ihmistä irtisanoutuivat viime vuonna etsiessään parempaa työtä. mahdollisuudet tai harjoittaa itsenäistä liiketoimintaa.

Viimeisimpien joulukuussa päättyneestä neljänneksestä julkaistujen YoY-tietojen mukaan 2021, Yhdysvaltojen palkkojen kasvu kasvoi 4,4% yleisesti kaikille työntekijöille. Työnvaihtajilla oli kuitenkin ylivoimainen 8,0% palkka lisätä.

Jos siis harkitset työpaikan vaihtoa, tämä voi olla juuri oikea hetki. Lue lisää hyväpalkkaisen työpaikan saamisesta.

Milloin minun pitäisi alkaa etsiä paremmin palkattua työtä?

Vaikka raha on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon uutta työtä etsiessäsi, on tärkeää, että löydät myös tehtävän, josta nautit. Vaikka rakastaisitkin työtäsi, mutta tuntisit, ettei sinulle makseta tarpeeksi palkkaa, saattaa olla aika pyytää pomoltasi ylennystä tai palkankorotusta. Jos tämä ei ole mahdollista, on ehkä aika alkaa etsiä paremmin palkattuja töitä. Seuraavassa on muutamia muita tilanteita:

Parempi suorituskyky

Mitä pidempään pysyt työssäsi, sitä paremmaksi tulet siinä. Saat kokemusta tehtävästäsi, hiot taitojasi ja viimeistelet ammattitaitoasi. Lopulta sinusta tulee yrityksellesi arvokas voimavara, sillä suorituskykysi ja tuottavuutesi paranevat.

Kun näin tapahtuu, saatat tuntea ansaitsevasi palkankorotuksen tai ylennyksen. Toisaalta, jos ponnistelujasi ei tunnusteta, saatat etsiä uusia mahdollisuuksia muualta.

Vastuualueiden lisääntyminen

Kun olet saanut luottamuksen rooliisi yrityksessäsi, esimiehesi alkavat jakaa sinulle uusia tehtäviä ja vastuualueita. Tällaisten tilaisuuksien avulla voit hyödyntää tilannetta ja pyytää suurempaa korvausta.

Jos otat enemmän vastuuta ja teet enemmän töitä, tunnet ansaitsevasi palkankorotuksen. Jos yrityksesi ei täytä tätä vaatimusta, voi olla aika etsiä uusi tehtävä, josta saat sen palkan, jonka ansaitset tekemäsi työn perusteella.

Kun olet kasvanut ulos roolistasi

Tulee hetki, jolloin olet ollut tehtävässäsi niin kauan, että saatat tuntea kasvaneesi siitä ulos. Jos olet kehittänyt taitojasi ja ne ylittävät nyt nykyisen työtehtäväsi vaatimukset, sinun kannattaa harkita taitojasi vastaavaa tehtävää.

10 vinkkiä, joilla saat paremmin palkattua työtä

Edellä mainitut tekijät mielessä pitäen olemme koonneet luettelon asioista, joiden parissa voit työskennellä, jos haluat parantaa yleistä suorituskykyäsi, taitojasi ja kasvua työntekijänä.

Seuraavassa on 10 vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua matkallasi kohti paremmin palkattua työtä:

1. Kehity nykyisessä tehtävässäsi

Jos olet tuottanut yrityksellesi erinomaisia tuloksia, voit vaatia palkankorotusta. Osoitat, että olet yritykselle arvokas voimavara, kun suoritat työtäsi johdonmukaisesti. Tämä voi auttaa sinua hyödyntämään asemaasi paitsi yrityksesi sisällä myös ulkopuolisten keskuudessa.

2. Laajenna verkostoasi

Verkostoituminen on olennainen osa paremmin palkatun työn saamista. Kun sinulla on lista, joka on täynnä neuvokkaita ammattilaisia, voit pysyä tietoinen uusista mahdollisuuksista. Saatat jopa huomata, että on olemassa tehtäviä ja yrityksiä, joiden olemassaolosta et tiennytkään, vaikka ne saattaisivat sopia juuri sinulle.

Pidä käyntikortti aina mukanasi; et voi koskaan tietää, milloin tarvitset sitä. Saatat päästä keskustelemaan toisen organisaation henkilöstöpäällikön kanssa yritystapahtuman aikana, mikä voi johtaa uuteen työtarjoukseen muutaman viikon kuluttua!

Pidä silmäsi ja korvasi auki, äläkä pelkää seurustella.

3. Paranna taitojasi

Kun etsit paremmin palkattua työtä, sinun on ehkä otettava lisävastuita, joita nykyinen työtehtäväsi ei edellytä. Uusien taitojen lisääminen ja kykyjen lisääminen on loistava tapa avata uusia vaihtoehtoja, jotka johtavat paremmin palkattuihin työmahdollisuuksiin.

Jos etsit työtä, joka edellyttää taitoja, joita sinulla ei tällä hetkellä ole, käytä ystäviä, perhettä ja verkkolähteitä saadaksesi lisätietoja. Voit käyttää jonkin aikaa näiden taitojen oppimiseen nykyisen työsi ohella, kunnes tunnet olevasi riittävän taitava käyttämään niitä uudessa työssäsi.

Vielä parempi on, että yrität sisällyttää uusia taitoja nykyiseen työhösi. Tämä voi tehdä sinusta arvokkaamman työntekijän, ja yritys voi tarjota sinulle palkankorotusta. Jos uusia kykyjäsi ei tunnusteta, voit aina etsiä parempia mahdollisuuksia muualta.

4. Uusien vastuiden omaksuminen

Sen lisäksi, että kehität korkeammassa asemassa tarvittavia taitoja, on tärkeää osoittaa kokemusta sellaisten tehtävien ja vastuiden hoitamisesta, joita sinun odotetaan hoitavan paremmin palkatussa työssä.

Etsi nykyisestä työtehtävästäsi uusia vastuualueita, joissa voit tuoda esiin uusia taitojasi, joita monilla kollegoillasi ei välttämättä ole.

Kun etsit paremmin palkattuja työpaikkoja, voit tuoda esiin nämä uudet tehtävät todisteena siitä, että olet nykyisessä tehtävässäsi liian vähän käytetty.

Tämä auttaa sinua myös erottumaan joukosta nykyisessä työpaikassasi ja lisää mahdollisuuksiasi tulla huomatuksi ja saada palkankorotus tai jopa tarjota sinulle kokonaan korkeammin palkattua työtä.

5. Laita itsesi esille

Kun olet valmis vaihtamaan työpaikkaa ja hakeutumaan paremmin palkattuun tehtävään, haluat saada mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Mitä useammalle rekrytoijalle voit esitellä pätevyytesi joko suoraan tai välillisesti, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää itsellesi sopiva yritys.

Käytä sosiaalisia verkostoja, kuten LinkedIniä ja Twitteriä, tuodaksesi itsesi esille. Esittele portfoliotasi ja säilytä ammattimainen käytös verkossa. Palkkaavat johtajat huomaavat tämän, mikä lisää mahdollisuuksiasi saada etsimäsi työpaikka.

6. Älä pelkää kysyä

Tämä asia jätetään usein huomiotta. Yksi helpoimmista tavoista saada uusia mahdollisuuksia on kysyä. Valitettavasti monet henkilöt jättävät usein käyttämättä tilaisuuksia, joita he olisivat muuten voineet hyödyntää, jos he olisivat vain kysyneet.

Älä koskaan epäröi kysyä, onko kyse lisävastuusta nykyisessä työpaikassasi vai avoimesta työpaikasta unelmiesi yrityksessä. Se tarkoittaa, että yrität.

Pahimmassa tapauksessa saat kielteisen päätöksen. Jos pystyt kestämään hylätyksi tulemisen aiheuttaman pettymyksen, osoitat, että olet sitkeä ja sinnikäs ammattilainen.

7. Ota laskelmoituja riskejä

Joskus saatat tuntea, että tietty työ tai rooli ylittää kykysi. Mutta jos et koskaan yritä, et saa koskaan tietää.

On tärkeää ottaa riskejä, joita ei muuten ottaisi. Ota riskejä fiksusti, mutta yritä tarttua asioihin, jotka saattavat tuntua hieman ulottumattomissa.

Ole valmis ottamaan vastaan haasteita, jotka ovat mukavuusalueesi ulkopuolella. Jätä huomiotta asiat, jotka painavat sinua. Jos törmäät työhön, jonka tunnet voivasi perustella, tartu siihen.

Luota kykyihisi ja muista, että tuotat yritykselle arvoa. Näytä uudelle yritykselle, että etsit uusia haasteita ja mahdollisuuksia.

8. Paranna koulutustasi

Yksi tapa päästä jonon edelle on hankkia urasi kannalta tärkeää lisäkoulutusta. Useat tutkinnot ja todistukset voivat tee ansioluettelostasi houkuttelevampi palkkaaville johtajille.

Voit kokeilla verkkokursseja, digitaalisia kursseja tai vapaaehtoistyötä lisätäksesi profiiliasi. Etsi kursseja, joiden avulla voit erottua joukosta, tai yritä oppia uusi taito, joka auttaisi sinua loistamaan nykyisessä työssäsi.

Jos jokin ongelma-alue vaatii ratkaisua, kouluttaudu ja hyppää kollegojesi edelle, jotta voit olla ensimmäinen, joka ratkaisee ongelman.

Kaikkien koulutusmuotojen ei tarvitse olla kaksivuotisia tutkintoja; verkkokurssit voi tarjota paljon arvoa lyhyessä ajassa.

9. Palkkaa uravalmentaja

Uravalmentajat ovat asiantuntijoita, jotka ymmärtävät, miten korostaa ammatillisen osaamisesi arvokkaimpia puolia ja esitellä ne mahdollisille työnantajille mahdollisimman houkuttelevalla tavalla.

Uravalmentaja voi opettaa sinua laatimaan täydellisen ansioluettelon, verkostoitumaan tehokkaasti ja jopa kehittämään pitkän aikavälin ammatillisen strategian, joka ohjaa sinua urallasi.

Jos sinulla on varaa uravalmentajaan, hän voi olla loistava tieto- ja neuvonlähde, joka auttaa sinua nopeuttamaan urasi etenemistä.

10. Ryhdy johtajaksi

Johtajuus on lahjakkuus, jolle on jatkuvasti kysyntää. Voit jatkuvasti hioa johtamistaitojasi, vaikka olisitkin jo johtotehtävissä.

Jos sinulla ei ole kokemusta ryhmän johtamisesta, voit silti kehittää johtamistaitojasi monin tavoin. Voit tarjoutua harjoittelijan tai aloittelevan työntekijän mentoriksi. Voit myös hioa johtamistaitojasi työpaikan ulkopuolella toimimalla voittoa tavoittelemattoman tai vastaavan organisaation johtokunnassa.

Johtamista ei voi kiirehtiä. Se vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja kokemusta. Jopa johtajana teet virheitä. Opi näistä virheistä ja käytä niitä ohjenuoranasi.

Päätelmä

Jos haluat nousta ammatillisilla tikkailla, olet onnekas.

Kun niin monet yritykset kilpailevat uusista työntekijöistä tarjoamalla houkuttelevia allekirjoituspalkkioita, korotettuja korvauksia, parannettuja edut, ja muuta joustava työaikaa, ei ole koskaan ollut parempaa aikaa etsiä työtä.

AppJobsin kautta voit löytää monia mahdollisuuksia, jotka sopivat urakarttaasi. AppJobs tarjoaa runsaasti vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit löytää paremmin palkattuja työpaikkoja ja vauhdittaa urakehitystäsi.